Επίσκεψη Ένωσης Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-59 στο Δημαρχείο Σωτήρας (video & photos)

a5 Ειδήσεις
a5 25 ΕιδήσειςΤο Δήμαρχο Σωτήρας επισκέφθηκε χθες (Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου) σύσσωμη η Ένωση Αγωνιστών Αμμοχώστου ΕΟΚΑ 1955-59. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια προσπαθειών της Ένωσης για σύσφιξη των σχέσεων με Δήμου και Κοινότητες της επαρχίας Αμμοχώστου.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγωνιστών Αμμοχώστου, κ. Ζαχαρίας Παναγίδης ανέφερε πως “η Ένωση εξπροσωπεί 6.500 επιζώντες του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα και γίνονται προσπάθειες να προβληθούν τα επιτεύγματα του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα μέσα από διάφορες δραστηριότητες. Η επίσκεψη στο Δήμο Σωτήρας προσβλέπει να ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας με μια Κοινότητα η οποία πρωτοστατούσε κατά τη διάρκεια του αγώνα.”

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης προσέφεραν το ποσό των €300 ως εισφορά στη Δημοτική Ομάδα Εθελοντισμού αναγνωρίζοντας τη φιλανθρωπική της δράση.

Ακολούθως μετέβησαν στο Μουσείο Αγώνος 1955-59 όπου οι Αγωνιστές της Σωτήρας, Αντώνης Κατσιάρης και Πάτερ Γεώργιος τους μίλησαν για τα εκθέματα και την ιστορία του Μουσείου.

Στη συνέχεια τελέστηκε μονόλεπτη σιγή στο Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων της Σωτήρας και κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο Σωτήρας και τον Πρόεδρο της Ένωσης.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψής τους ήταν το Βυζαντινό Εκκλησιαστικό Μουσείο της Σωτήρας.

a 24 Ειδήσεις

a1 3 Ειδήσεις

a10 Ειδήσεις

a2 1 Ειδήσεις

a3 1 Ειδήσεις

a4 Ειδήσεις

a6 Ειδήσεις

a7 Ειδήσεις

a8 Ειδήσεις

a9 Ειδήσεις

SotiraNews.com