Η ελεύθερη Αμμόχωστος τιμά την 1η Απριλίου

CE91 5 Νέα Αμμοχώστου
Με εορτασμούς και παρελάσεις η επαρχία Αμμοχώστου τιμά την Εθνική Επέτειο της 1ης Απριλίου.

Αύριο 1η Απριλίου στον Δήμο Παραλιμνίου θα τελεστεί Πανηγυρική Δοξολογία στις 9:30 στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου, χωροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου. Εκ μέρους της Κυβέρνησης θα παραστεί ο Κυβερνητικός ΕΚπρόσωπος, κύριος Νίκος Χριστοδουλίδης. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης, κύριος Κυπριανός Λούης.

CE91 85 Νέα Αμμοχώστου

Στον Δήμο Αγίας Νάπας η Πανηγυρική Δοξολογία θα ψαλεί στις 8:30 στην Εκκλησία Παναγίας Αγίας Νάπας και τον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κύριος Ανδρέας Πόστατζης, Καθηγητής Ξενοδοχειακών της Τεχνικής Σχολής Παραλιμνίου.

Στον Δήμο Δερύνειας η Πανηγυρική Δοξολογία θα ψαλεί στις 9 το πρωί στην εκκλησία Αγίων Πάντων. Της Δοξολογίας θα προστεί ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Πυλιώτης. Τον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κύριος Λούκας Παττίχης, Πρώην Εκπαιδευτικός.

Η Επαρχιακή Παρέλαση της ελεύθερης Αμμοχώστου για την 1η Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στη Σωτήρα στην λεωφόρο Μακαρίου στις 11 παρά τέταρτο, με τη συμμετοχή από Δημόσια Εκπαιδευτήρια, Οργανωμένα Σύνολα, Σωματεία και μπάντες από ολόκληρη της ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Θα προηγηθεί Πανηγυρική Δοξολογία στις 10:15 στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως. Τον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Πανεπιστημιακός και Επιστημονικός Συνεργάτης του Μουσείου Αγώνος, Δρ. Ανδρέας Κάρυος.

Εκδήλωση με τίτλο “Ευαγόρας Παλληκαρίδης: Ο οραματιστής και αγωνιστής της Λευτεριάς” πραγματοποιείται απόψε στις 8 στο Αμφιθέατρο του Xenion Highschool, κατά την οποία η Χορωδία Μελιζόνα του Δήμου Παραλιμνίου και η θεατρική ομάδα “Θεατρόνια” του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Παραλιμνίου ζωντανεύουν το βραβευμένο έργο της Τούλας Κακουλλή “Ο Βαγορής”.

SotiraNews