Με εκδηλώσεις η επ. Αμμοχώστου τιμά την επέτειο της 1ης Απριλίου

CEB1 6 Ειδήσεις, ΕΟΚΑ, Θεοδόσης Τσιόλας, Νέα Αμμοχώστου, Νίκος Κουγιάλης
CEB1 515 Ειδήσεις, ΕΟΚΑ, Θεοδόσης Τσιόλας, Νέα Αμμοχώστου, Νίκος Κουγιάλης

Με εκδηλώσεις η επαρχία Αμμοχώστου θα τιμήσει σήμερα και αύριο την επέτειο της έναρξης του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-’59.

Απόψε στις 7 στην Κοινότητα του Αυγόρου θα τελεστεί τρισάγιο και άναμμα φλόγας στο Μνημείο 1ης Απριλίου 1955-’59, ενώ ομάδα Καταδρομών θα μεταφέρει φλόγα στην Τεχνική και Γεωργική Σχολή Αυγόρου, εκεί όπου στις 7:30 θα πραγματοποιηθεί πανηγυρικός εορτασμός. Τον εορτασμό διοργανώνουν το ΘΟΪ Αυγόρου, η διδασκαλική παράταξη ΠΑ.ΔΕΔ – Πρωτοπορία, η κίνηση Καθηγητών “Αλλαγή” η ΕΣΤΙΑ Ελλάδας-Κύπρου και η Ένωση Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-’59 Αμμοχώστου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει αναπαράσταση με τίτλο “Έλληνες στην Αγχόνη”. Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Νίκος Κουγιάλης. Θα πατρουσιαστούν, επίσης, πατριωτικά τραγούδια από την Κοινοτική Χορωδία Αυγόρου, χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΘΟΪ Αυγόρου, ενώ θα ακολουθήσει λαμπαδηφορία προς την πλατεία της Κοινότητας.

Η επαρχιακή παρέλαση Αμμοχώστου θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 11 το πρωί στον Δήμο Σωτήρας. Στην παρέλαση θα συμμετάσχουν η φιλαρμονική μπάντα “Αρμονία” του Δήμου Παραλιμνίου, η μπάντα των Κατηχητικών Συνάξεων Σωτήρας “Σημαιοφόροι Χριστού”, η μπάντα του Δήμου και της Εκκλησίας Αγίας Νάπας, η μπάντα του Πολιτιστικού Ομίλου “Φωτειακός” Φρενάρους, η μπάντα του 112ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Δερύνειας, μπάντα Κατηχητικών Συνάξεων “Άγιος Γεώργιος” Παραλιμνίου, μπάντα Κατηχητικών Συνάξεων “Παναγία” Δερύνειας, μπάντα Κατηχητικών Συνάξεων Προσφυγικού Συνοικισμού Αγίου Γεωργίου Αχερίτου – Βρυσούλων, η Λέσχη Εφέδρων Καταδρομέων Σωτήρας, ο 715 Λόχος Κατοικημένων Τόπων Σωτήρας, το Γυμνάσιο Ειρήνης και Ελευθερίας, ο Ονήσιλος Σωτήρας, τα Δημοτικά Σχολεία της Σωτήρας, το Εργαστήρι Παραδοσιακών Χορών των Κατηχητικών Συνάξεων Σωτήρας και τα λάβαρα των Δήμων και Κοινοτήτων της ελεύθερης και κατεχόμενης επαρχίας Αμμοχώστου. Τον χαιρετισμό της παρέλασης θα δεχθεί ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Νίκος Κουγιάλης. Νωρίτερα, στις 10:30 θα τελεστεί πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, κ. Θεοδόσης Τσιόλας.

Στον Δήμο Δερύνειας κατά τον Εθνικό Εορτασμό της 1ης Απριλίου θα τελεστεί Δοξολογία στην εκκλησία Αγίων Πάντων. Ομιλητής θα είναι ο Γιώργος Κάρουλλας, Βουλευτής ΔΗ.ΣΥ. Αμμοχώστου. Θα ακολουθήσει Πορεία προς το Μνημείο Δημητράκη Χριστοδούλου όπου θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων. Τον εορτασμό διοργανώνει ο Εθνικός Σύλλογος «Δημητράκης Χριστοδούλου».

Στο Παραλίμνι η πανηγυρική δοξολογία θα τελεστεί στις 9:30 στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κωνσταντίας, Βασίλειου. Την Κυβέρνηση θα εκροσωπήσει ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Νίκος Κουγιάλης ο οποίος θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας.

SotiraNews