Σπουδαία νίκη της Κύπρου επί του Ισραήλ με 2-1

CEB1 70
Νίκησε μέσα στο «Στάδιο Τέντι» της Ιερουσαλήμ το Ισραήλ και κράτησε ζωντανό το όνειρο της 3ης θέσης στο όμιλό μας, που εξασφαλίζει θέση στα μπαράζ.

CEB1 1862

Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, οι διεθνείς μας κατέθεσαν ψυχή και πάθος στο παιχνίδι τους, δεν φοβήθηκαν σε καμία στιγμή τους αντιπάλους τους και πανηγύρισαν μια παλληκαρήσια επιτυχία.

Στο πρώτο ημίχρονο, η Κύπρος ήταν εξαιρετική στα αμυντικά της καθήκοντα και δεν επέτρεψε στους παίκτες του Ισραήλ να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί, παρά μόνο σε μια φάση στις αρχές του αγώνα. Αντίθετα, οι διεθνείς μας ήταν αυτοί που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις με τους Εφραίμ (2) και Αντωνιάδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο το Ισραήλ μπήκε πιο δυνατά και έφτιαξε 1-2 καλές ευκαιρίες, όμως η Εθνική μας στην πρώτη καλή της φάση ευτύχησε να σκοράρει με τον Ζούνιορ (58′), ο οποίος με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Λαμπάν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μαρτσιάνο παγώνοντας το «Στάδιο Τέντι».

Απ’ εκείνο το χρονικό σημείο οι διεθνείς μας δέχθηκαν ασφυκτική πίεση από τους Ισραηλινούς, οι οποίοι έψαξαν με μανία το γκολ της ισοφάρισης. Και το βρήκαν με έναν κεραυνό του Μπιτόν (76′).

Η απάντηση της Κύπρου ήταν σχεδόν άμεση, αφού στην επόμενη καλή της στιγμή βρήκε και πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Τζέισον Δημητρίου (80′), ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή δεν άφησε περιθώρεια αντίδρασης στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Στο τελευταίο 10λεπτο, οι ποδοσφαιριστές του Πάμπου Χριστοδούλου έκαναν αυτό που έπρεπε, διαφύλαξαν το υπέρ του αποτέλεσμα και πήραν μια μεγάλη νίκη.

Πλέον, η Κύπρος θα τα παίξει όλα για όλα κόντρα στη Βοσνία την ερχόμενη Τρίτη σ’ ένα κατάμεστο ΓΣΠ και με νίκη αλλά και σε συνδιασμό με απώλειες βαθμών του Ισραήλ που αγωνίζεται εκτός έδρας με το πρωτοπόρο Βέλγιο, θα εξασφαλίσει την ιστορική της πρόκριση στα μπαράζ του Euro 2016.