Εξαήμερη φυλάκιση στον 20χρονο από τη Δερύνεια για την κατοχή μισού κιλού κάναβης

CEB1 1 Αστυνομία, Ειδήσεις, Ναρκωτικά, Νέα Αμμοχώστου
CEB1 15 Αστυνομία, Ειδήσεις, Ναρκωτικά, Νέα Αμμοχώστου

Στο κελί για 6 ημέρες θα βρεθεί 20χρονος άνεργος από τη Δερύνεια για κατοχή 470 γραμμαρίων κάνναβης. Η Αστυνομία διερευνά εναντίον του υποθέσεις κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο, προμήθειας ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β σε άλλο πρόσωπο, κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β, προμήθειας ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β από άλλο πρόσωπο, χρήσης ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β, κατοχής σκεύους κατασκευασμένου για χρήση κάνναβης, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, χθες μεταξύ των ωρών 14.45 – 15.20 μέλη της ΥΚΑΝ ερεύνησαν κατόπιν συγκατάθεσής του, την οικία του 20χρονου στη Δερύνεια και κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν ένα χειροποίητο τσιγάρο, 22 γραμμάρια κάνναβης, ένα μαχαίρι, μία ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 380 ευρώ. Όλα τα ανευρεθέντα κατασχέθηκαν από την Αστυνομία και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια.

Στη συνέχεια ο 20χρονος υπέδειξε σημείο στο κλιμακοστάσιο διπλανής οικίας που είναι ακατοίκητη, στο οποίο υπήρχε ξηρή φυτική ύλη κάνναβης συνολικού βάρους περίπου 430 γραμμαρίων.

Επίσης σε κλειστή βεράντα της ακατοίκητης κατοικίας τα μέλη της ΥΚΑΝ εντόπισαν ύστερα από υπόδειξη του 20χρονου, ξηρή φυτική ύλη κάνναβης βάρους 20 γραμμαρίων.

Ο νεαρός συνελήφθη, τέθηκε υπό κράτηση και σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για έξι ημέρες.

Πηγή: ΚΥΠΕ