Το Παραλίμνι ζητά 200χιλ. ευρώ για τον Δημήτρη Χριστοφή

a 23
a 4143

Η Ένωση αξιώνει άμεσα το ποσό των 200.000 ευρώ από την Ομόνοια, για τη μετεγγραφή του Δημήτρη Χριστοφή στη Σιόν.

Οι βυσσινί φέρονται αποφασισμένοι να φθάσουν μέχρι και την ΟΥΕΦΑ για να πάρουν άμεσα τα λεφτά τους, ενώ εάν δεν υπάρξει άμεση ανταπόκριση από την Ομόνοια, θα καταγγείλουν την υπόθεση και στην Επιτροπή Κριτηρίων.

Γι’ αυτό, όπως έγινε γνωστό, στάλθηκε και επιστολή στην Ομόνοια, με την οποία οι βυσσινί ζητούν να γίνει άμεσα το έμβασμα των 200.000 ευρώ.

Στο συμβόλαιο της μετεγγραφής του Χριστοφή από την Ένωση στην Ομόνοια ημερομηνίας 5/8/2008, η οποία είναι υπογραμμένη από τους τότε προέδρους Αδάμο Λοΐζου και Μιλτιάδη Νεοφύτου, η παράγραφος 6, που είδε το φως της δημοσιότητας, αναφέρει τα εξής:

«Περαιτέρω συμφωνείται μεταξύ του Α Συμβαλλόμενου (Ένωσης) και του Β Συμβαλλόμενου (Ομόνοιας) ότι σε περίπτωση που ο Β Συμβαλλόμενος παραχωρήσει με μετεγγραφή (transfer) τον ποδοσφαιριστή σε οποιαδήποτε ομάδα του εξωτερικού για ποσό μεγαλύτερο των 900 χιλιάδων, τότε ο Α Συμβαλλόμενος θα δικαιούται ποσοστό 20% επί οποιουδήποτε ποσού πέραν των 900 χιλιάδων το οποίο θα εισπράξει ο Β Συμβαλλόμενος ως δικαιώματα μετεγγραφής (transfer fee) ή/και οποιασδήποτε άλλης μορφής δικαιώματα, με τον Α Συμβαλλόμενο να δικαιούται ελάχιστο όμως ποσό τις 200 χιλιάδες ανεξάρτητα του ύψους του ποσού της μετεγγραφής.

Το ποσό το οποίο θα δικαιούται ο Α Συμβαλλόμενος από την πιθανή μετεγγραφή του ποδοσφαιριστή ως οι πρόνοιες της παρούσας, θα καταβάλλεται στον Α Συμβαλλόμενο αναλογικά (pro rate) με τον τρόπο είσπραξής του από τον Β’ Συμβαλλόμενο».

Εξάλλου, ο Τον Κάανεν θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο προπονητής και για τη νέα σεζόν. Ο Ολλανδός τεχνικός φαίνεται να έχει αρχίσει και τον σχεδιασμό της ομάδας για τη νέα σεζόν. Αναμένεται να προκύψουν πολλές αλλαγές στο ρόστερ, αφού αποχώρησαν όλοι σχεδόν οι ξένοι. Οι παράγοντες κάνουν προσπάθεια για να κρατήσουν τους Κουντούλ, Φερνάνδο, Μρντάκοβιτς και Κριβοκάπιτς.

Πηγή: SentraGoal.com.cy