Με μεγάλη επιτυχία τα βραβεία ΘΟΚ για τη διετία 2009-2011

2012 01 17 12 15 06 31121fb8146b4705a10630185a6ee995 Ειδήσεις
Το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου του ΘΟΚ απονεμήθηκε στον Στέφανο Αθηαινίτη.

Πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, παρόντος και του Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, η τελετή απονομής των Βραβείων Θεάτρου ΘΟΚ για τη διετία 2009-2011. Δείτε τους νικητές… 

Την τελετή παρουσίασαν οι ηθοποιοί Παναγιώτα Μόνια και Χριστόδουλος Μαρτάς και έφερε τη σκηνοθετική επιμέλεια της Αλεξίας Roider, ενώ συμμετείχαν οι Ελενα Αντωνίου, Στυλιάνα Αριστείδου, Χρίστος Γαβριήλ, Πέτρος Κονναρής, Λοϊζος Κωνσταντίνου και Ιάκωβος Χατζηβασίλη.

Η βραδιά άνοιξε με χαιρετισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Δημήτρη Καραγιάννη, ο οποίος τόνισε πως “τα βραβεία Θεάτρου του ΘΟΚ είναι ένας θεσμός, που θέλει να υπογραμμίσει, αλλά και να αναδείξει στη κυπριακή κοινωνία, το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι άνθρωποι του Θεάτρου στη διαμόρφωση της συλλογικής συνείδησης”.

“Η αποστολή του Θεάτρου”, είπε ο κ. Καραγιάννης, “δεν περιορίζεται μόνον στο να απεικονίζει αντικειμενικά τη πραγματικότητα αλλά και να αποκαλύπτει τα βαθύτερα αίτια των φαινομένων, να βοηθάει στην ανάπτυξη της κοινωνικής συνείδησης των ανθρώπων, να τους κινητοποιεί με την ισχυρή του επίδραση στον αγώνα για μιαν καλύτερη και ουσιαστικότερη ζωή”.

“Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, που η οικονομική κρίση ισοπεδώνει αξίες και αρχές, που λεηλατεί την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και πολτοποιεί την ζωή ολόκληρων λαών”, δήλωσε ο κ. Καραγιάννης, “σήμερα όσο ποτέ άλλοτε οι άνθρωποι πρέπει να σκύψουν και να μελετήσουν τα διαχρονικά και πανανθρώπινα θεατρικά κείμενα που γεννήθηκαν μέσα από τις εμπειρίες των θεών και των ανθρώπων, να ζήσουν τη λυτρωτική θεατρική τέχνη και να ευφρανθούν με την αισθητική, το κάλλος και την ψυχαγωγία που προσφέρει μια θεατρική παράσταση”.

Κατά την τελετή απονεμήθηκαν τα Βραβεία ως εξής:

Το Βραβείο Μουσικής στον Αλκίνοο Ιωαννίδη για τη μουσική της παράστασης “Βάκχες”. Το βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής ΘΟΚ, Αθως Ερωτοκρίτου.

Το Βραβείο Κίνησης στη Νάταλυ Αμμάν για την κίνηση της παράστασης “Κύκλωψ”. Το βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των Βραβείων 2009-2011, Χρίστος Ζεζίδης.

Το Βραβείο Σκηνογραφίας στο Νίκο Κουρούσιη για το σκηνικό της παράστασης “Σφαγείο”. Το βραβείο απένειμε ο Διευθυντής του ΘΟΚ, Βαρνάβας Κυριαζής.

Το Βραβείο Ενδυματολογίας στη Μαρίνα Νικολαΐδου για τα κοστούμια της παράστασης “Beckett X5”. Το βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης, Χριστάκης Λοϊζίδης.

Το Βραβείο Σχεδιασμού Πολυμέσων στη Νικολέτα Καλαθά για το σχεδιασμό των πολυμέσων της παράστασης “Η Νόσος”. Το βραβείο απένειμε ο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ, Θέμης Θεμιστοκλέους.

Το Βραβείο Καλύτερης Παράστασης Παιδικού Εργου δόθηκε στο Θέατρο Αντίδοτο για την παράσταση “Το Κρυφτούλι”. Το βραβείο απένειμε η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του Βραβείου, Ελένη Σμυρνιού.

Το Βραβείο Θεατρικής Γραφής στο Γιώργο Νεοφύτου για το έργο του “DNA”. Το βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, Νίκος Τορναρίτης.

Το Βραβείο Ερμηνείας Καλύτερου Γυναικείου Ρόλου στην Ελενα Παπαδοπούλου για την ερμηνεία της στην παράσταση “Ο Σακάτης του νησιού”. Το βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΘΟΚ, Δημήτρης Καραγιάννης.

Το Βραβείο Ερμηνείας Καλύτερου Ανδρικού Ρόλου στον Αντώνη Κατσαρή για την ερμηνεία του στην παράσταση “Η νέα τάξη πραγμάτων”. Το βραβείο απένειμε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Γιώργος Δημοσθένους.

Το Βραβείο Σκηνοθεσίας στον Γιώργο Ροδοσθένους για τη σκηνοθεσία της παραγωγής “Σώμα Ξεβαμμένο Μπλε”. Το βραβείο απένειμε εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, η βουλευτής Ρούλα Μαυρονικόλα.

Το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου ΘΟΚ στο Στέφανο Αθηαινίτη. Το βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ