Ηλεκτρονικώς από το 2013 όλες οι αιτήσεις στον ΚΟΑΠ

a1 3 Ειδήσεις
a1 353 Ειδήσεις

Ηλεκτρονικώς θα υποβάλλονται από το 2013 όλες οι αιτήσεις στον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ), όπως δήλωσε σήμερα ο Επίτροπος και Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών, Κώστας Πετρίδης, ενημερώνοντας τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Αντρο Κυπριανού, ότι συνολικώς έχει καταβληθεί στους Κυπρίους αγρότες το ποσόν του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ από το 2004 μέχρι και σήμερα… 

Οπως ανέφερε ο κ. Κυπριανού σε δηλώσεις του στα Γραφεία του ΚΟΑΠ, που επισκέφθηκε σήμερα, στη Λευκωσία, ”το ότι ο Οργανισμός έχει ήδη σχεδιάσει την πλήρη μηχανογράφηση μέχρι το 2013 είναι πάρα πολύ σημαντικό”.

Ο κ. Κυπριανού αναφέρθηκε, ιδιαιτέρως, στο πρόβλημα των εκτάκτων υπαλλήλων του ΚΟΑΠ, δηλώνοντας ότι ”αυτό, πέραν του ότι αδικεί τους ίδιους τους εργαζομένους, είναι και εντελώς αντιπαραγωγικό, με την έννοια ότι κάποιος εργοδοτείται σε έναν συγκεκριμένο χώρο για ένα χρονικό διάστημα, αποκτά εμπειρίες στη διεκπεραίωση των καθηκόντων του και υποχρεώνεται, επειδή είναι έκτακτος, να φύγει”.

”Αυτό είναι αντιπαραγωγικό”, δήλωσε ο κ. Κυπριανού, απευθύνοντας ”έκκληση και στο Υπουργείο Οικονομικών και στη Βουλή, αυτά τα ζητήματα να τα συζητηθούν μέσα σε ένα πνεύμα όσο το δυνατό πιο ολοκληρωμένο”.

Οπως είπε ο κ. Πετρίδης το 50% των 240 εργαζομένων στον ΚΟΑΠ απασχολούνται σε έκτακτη βάση.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ευχαρίστησε τη διοίκηση του ΚΟΑΠ και τους συνεργάτες τους για τη φιλοξενία που του επεφύλαξαν και δήλωσε ότι ”δεν είναι τυχαίο το ενδιαφέρον που επιδεικνύει το ΑΚΕΛ κάθε χρόνο”.

”Οφείλεται”, πρόσθεσε, ”στο γεγονός ότι αποδίδουμε, ως κόμμα, τεράστια σημασία στην ανάπτυξη του αγροτικού τομέα και στην αντιμετώπιση των διαφόρων προβλημάτων, που πρέπει να παραδεχθούμε ότι αναπτύσσονται σε όλες τις χώρες τις τελευταίες δεκαετίες”.

”Θεωρούμε, λοιπόν”, είπε ο κ. Κυπριανού, ”ότι ο ΚΟΑΠ έχει να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια για αγροτική ανάπτυξη και σε ό,τι αφορά τη βοήθεια και τη στήριξη αγροτών για να προχωρήσουν στην καλλιέργεια των διαφόρων προϊόντων και ως εκ τούτου διαδραματίζει το δικό του σημαντικό κα καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του συνόλου του γεωργικού τομέα στην Κύπρο”.

”Χαιρόμαστε”, πρόσθεσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, ”διότι, κάθε χρόνο, διαπιστώνουμε με τις επισκέψεις μας ότι υπάρχει βελτίωση και σε ό,τι αφορά την οργάνωση και σε ό,τι αφορά τον τρόπο λειτουργίας του Οργανισμού γενικότερα”.

”Θέλουμε, λοιπόν”, δήλωσε ο κ. Κυπριανού, ”να τους συγχαρούμε και να πούμε ότι εμείς θα είμαστε πάντοτε δίπλα τους, στην προσπάθεια αντιμετώπισης των διαφόρων προβλημάτων”.

Καλωσορίζοντας ο κ. Πετρίδης τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, δήλωσε ενώπιον των δημοσιογράφων ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ”έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για τον Οργανισμό. Μας επισκέπτεται”, πρόσθεσε, ”κάθε χρόνο και είναι χαρά μας να τον έχουμε εδώ”.

Οπως ανέφερε ο κ. Πετρίδης, στη διάρκεια της συζήτησης που είχε μαζί του τον έχει ”ενημερώσει για την πρόοδο του Οργανισμού”, ο οποίος, ”μέχρι σήμερα, έχει πληρώσει στους αγρότες και τους έχει επιδοτήσει με το ποσόν του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ από το 2004 μέχρι και σήμερα”.

”Ο Οργανισμός, εφέτος”, δήλωσε ο κ. Πετρίδης, ”έχει φθάσει στο σημείο να πληρώσει το 90% των αιτήσεων τον Δεκέμβριο και μέχρι σήμερα έχει πληρώσει το 99%, ενώ το υπόλοιπο 1% είναι οι προβληματικές αιτήσεις, οι οποίες θα εξετασθούν στην πορεία”.

”Ο επόμενος στόχος του Οργανισμού”, όπως ανέφερε ο κ. Πετρίδης, ”είναι να γίνει πλήρως ηλεκτρονικός”, δηλαδή, ”να γίνονται όλες οι αιτήσεις ηλεκτρονικά”.

”Πέρυσι”, είπε ο κ. Πετρίδης, ”είχαμε πάρει το 25% των αιτήσεων ηλεκτρονικά και εφέτος στοχεύουμε στο 50% και το 2013 θα είναι όλες οι αιτήσεις ηλεκτρονικά και δεν θα επιτρέπεται να υποβληθεί αίτηση σε χαρτί”.

”Αυτό”, δήλωσε ο Επίτροπος Αγροτικών Πληρωμών, ”εξυπακούει μεγάλη μείωση των διοικητικών μας εξόδων από τη μια και από την άλλη την επιτάχυνση της πληρωμής και της επιδότησης των αγροτών”.

Πηγή: iKypros