Κερδοφόρο το 2013 για το Δήμο Αγίας Νάπας

Αύξηση της τάξης του 5000% είχαν τα κέρδη του Δήμου Αγίας Νάπας για το 2013, χωρίς να γίνουν απολύσεις προσωπικού και χωρίς να επηρεαστούν καθόλου οι προσφερόμενες υπηρεσίες, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Γιάννης Καρούσος.

Στις δηλώσεις του και με αφορμή την πανδημοτική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι «το 2013 ο Δήμος Αγίας Νάπας κατάφερε να έχει κέρδος πέραν των 700 χιλιάδων ευρώ. Το κέρδος αυτό θα ανερχόταν στο ένα εκατομμύριο εάν δεν γινόταν η αποκοπή της κρατικής χορηγίας και εάν η κυβέρνηση δεν λάμβανε προς όφελος της την αποκοπή κατά 3% του μισθού των υπαλλήλων του Δήμου. Η αποκοπή του 3% των μισθών των υπαλλήλων των Δήμων δεν το λαμβάνουν οι Δήμοι αλλά η Kυβέρνηση, κάτι που αποβαίνει προς όφελος της και ζημιώνει τους Δήμους» σημείωσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Καρούσος είπε πως «έχουμε καταφέρει την αύξηση των κερδών του Δήμου Αγίας Νάπας κατά 5000% χωρίς να επιβληθεί στους δημότες καμία φορολογία και χωρίς να επηρεαστούν οι προσφερόμενες υπηρεσίες μας».

Αυτό, συνέχισε «θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη όσοι σκέφτονται να προβούν σε συγχωνεύσεις Δήμων, αφού το πρώτο που θα πρέπει να δουν είναι πόσοι από τους υφιστάμενους Δήμους είναι βιώσιμοι και ποιοι όχι. Ο Δήμος Αγίας Νάπας έχει αποδείξει σε όλους ότι είναι βιώσιμος και ότι μπορεί να τα καταφέρει χωρίς την κρατική χορηγία» εξήγησε.

Σε άλλη ερώτηση ο κ. Καρούσος απάντησε πως «δεν έχουν γίνει απολύσεις προσωπικού στο Δήμο Αγίας Νάπας. Αυτό που έγινε είναι μια κοινή συγκέντρωση, Δημοτικού Συμβουλίου, προσωπικού, εθελοντών και δημοτών κατά την οποία συζητήθηκαν τρόποι με τους οποίους ο Δήμος θα γίνει βιώσιμος χωρίς να δημιουργούνται πλεονάσματα».

Ανέφερε ακόμα ότι «γίνονται αρκετές αδικίες προς τον Δήμο Αγίας Νάπας, με κυριότερο το κόστος προς το ΧΥΤΥ. Αυτό που επιδιώκουμε είναι να φτάσουμε κάποτε στο σημείο να μην εξαρτόμαστε ούτε από την κρατική χορηγία. Αυτό θα πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, δηλαδή οι Δήμοι να είναι ανεξάρτητοι» είπε προσθέτοντας πως «αυτή τη στιγμή υπάρχουν Δήμοι στην Κύπρο που εάν τους αποκοπεί η κρατική χορηγία θα χρεοκοπήσουν».

Σημείωσε επίσης ότι «υπάρχουν αρκετοί φίλοι Δήμαρχοι οι οποίοι όταν κάνουν παρουσιάσεις ή ημερίδες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κάνουν το λάθος και στις τουριστικές περιοχές δεν συμπεριλαμβάνουν τους τουρίστες. Δηλαδή κάνουν παρουσιάσεις χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι χιλιάδες των τουριστών που κατακλύζουν όχι μόνο το Δήμο Αγίας Νάπας αλλά και τους υπόλοιπους παραθαλάσσιους Δήμους με μεγάλο τουριστικό ρεύμα» κατέληξε.

Ροη Ειδησεων

Προωθούνται δύο κέντρα στήριξης ατόμων με διατροφικές διαταραχές

Κονδύλι ύψους €1 εκ. για τη δημιουργία κέντρου στήριξης για άτομα με διατροφικές διαταραχές θα…

20 Ιουνίου, 2024

Στα κατεχόμενα ο Ερντογάν για τα 50 χρόνια από την εισβολή

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προετοιμάζεται για έντονη διπλωματική δραστηριότητα μετά το τέλος της…

20 Ιουνίου, 2024

Λοϊζίδου: Έξαρση αναρτήσεων βίντεο – φωτογραφιών σε social media χωρίς τη συγκατάθεση των εικονιζόμενων

Το τελευταίο χρονικό διάστημα επικρατεί έξαρση στις αναρτήσεις, δημοσιεύσεις, αναδημοσιεύσεις ή αναπαραγωγές σε μέσα κοινωνικής…

20 Ιουνίου, 2024

Φρέναρος: Ανακοινώθηκαν τα ονόματα που θα τραγουδήσουν στο 15ο Φεστιβάλ Καρπουζιού

Έρχεται το πιο δροσερό φεστιβάλ της χρονιάς το Φεστιβάλ Καρπούζι στις 12 Ιουλίου 2024! Στο…

20 Ιουνίου, 2024

Κάκκουρας: Διαχειρίσιμο το πρόβλημα με GPS λόγω συρράξεων στο Ισραήλ

Διαχειρίσιμο είναι μέχρι στιγμής το πρόβλημα επηρεασμού του GPS λόγω των συρράξεων στο Ισραήλ, είπε…

20 Ιουνίου, 2024

Βίντεο-σοκ: Μεθυσμένος οδηγός εμβολίζει ποδηλάτες και περνά με το SUV πάνω από τον ένα (σκληρές εικόνες)

Στο βίντεο σοκ, που κατέγραψε συνάδελφός τους της Δευτέρα διακρίνονται οι δύο ποδηλάτες στη δεξιά…

20 Ιουνίου, 2024