Το 2014 αναμένεται πιάνουν δουλειά για την μαρίνα Αγίας Νάπας

Κανονικά με το χρονοδιάγραμμα που συμφωνήθηκε προχωρεί ο σχεδιασμός και η εκτέλεση των έργων για τη μαρίνα Αγίας Νάπας.

Αυτή την περίοδο ετοιμάζονται τα τελικά προσχέδια του έργου, τα οποία θα είναι έτοιμα περί τα μέσα Οκτωβρίου. Από τον Απρίλη του 2013 στη διαδικασία θα εμπλακεί και το Τμήμα Πολεοδομίας, ενώ οι πρώτες μπουλτόζες στην περιοχή Λούματα – Αγίας Θέκλας όπου θα κατασκευαστεί το μεγάλο έργο, αναμένεται να πιάσουν δουλειά τον Απρίλιο του 2014.

Αυτά ανέφερε σε αποκλειστικές του δηλώσεις στον «Φ», ο εκ των μετόχων στην εταιρεία κατασκευής της μαρίνας Αγίας Νάπας, Γεράσιμος Καραμοντάνης.

Ο κ. Καραμοντάνης κλήθηκε να σχολιάσει στον «Φ» παράπονα και διαμαρτυρίες από την ελεύθερη Αμμόχωστο, για καθυστέρηση που παρατηρείται στην προώθηση του έργου, την ώρα που η ανεργία στην περιοχή καλπάζει και κανένα μεγάλο κυβερνητικό έργο δεν διεξάγεται.

Ο κ. Καραμοντάνης επί τούτου διευκρίνισε πως καμιά καθυστέρηση δεν υπάρχει και πως από την αρχή των διαπραγματεύσεων συμφωνήθηκε χρονοδιάγραμμα το οποίο τηρείται. Σύμφωνα με αυτό, απαιτούνται δύο χρόνια σχεδιασμός του έργου και τρία χρόνια εκτέλεσης, δηλαδή από το 2014, μέχρι το 2017.

Αξίζει να αναφερθεί πως τη συνεισφορά του κράτους και του Δήμου Αγίας Νάπας το 2009, άρχισε με τη δημιουργία οδικού δικτύου και άλλης υποδομής (ηλεκτρισμός, νερό, τηλεπικοινωνίες κ.λπ.), τα οποία θα πλαισιώσουν τη μαρίνα, όταν αυτή θα ολοκληρωθεί. Τα έργα αυτά είχαν σχεδιασθεί από το 2001 και εντάχθηκαν στο πολεοδομικό σχέδιο Αγίας Νάπας από το 2004.

Σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του δημάρχου Αγίας Νάπας στον «Φ», τα έργα, που άρχισαν αμέσως μετά το Πάσχα του 2009, ολοκληρώθηκαν το Πάσχα του 2010.

Χωρητικότητας 600 σκαφών

Η μαρίνα Αγίας Νάπας προβλέπεται ότι θα είναι χωρητικότητας 600 σκαφών.

Από αυτά, τα 350 θα βρίσκονται στη θάλασσα και τα υπόλοιπα 250 εκτός νερού, αλλά με δυνατότητα να μπαίνουν στη θάλασσα όποτε το επιθυμούν οι ιδιοκτήτες τους. Επίσης, η μαρίνα θα λειτουργεί αυτοδύναμα και θα έχει δικά της εστιατόρια, καταστήματα, εργαστήρια επισκευών, συντήρησης και άλλες υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών που θα δέχεται.

Η υποδομή που θα δημιουργηθεί, θεωρείται ενισχυτική της υφιστάμενης που διαθέτει η Αγία Νάπα.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η σύμβαση μεταξύ κράτους και μισθωτών για την οικιστική ανάπτυξη είναι διάρκειας 72 χρόνων, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μισθωτές θα υποχρεούνται να καταβάλλουν στο κράτος επιπλέον ποσό 8% πάνω στην αξία των οικοπέδων.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ροη Ειδησεων

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Επιχείρηση διάσωσης ατόμου που κινδύνευε

Την 24η Μαΐου 2024 και ώρα 18:15, το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε πληροφορία για τραυματισμένο άτομο…

24 Μαΐου, 2024

Δερύνεια: Κάνε εισφορά για αναβάθμιση του γηπέδου των ακαδημιών Ποδοσφαίρου Αναγέννησης

Μετά από έντονο προβληματισμό και διάφορες συζητήσεις που προηγήθηκαν,μια ομάδα γονέων των ακαδημιών Ποδοσφαίρου Αναγέννησης…

24 Μαΐου, 2024

Aγία Νάπα: Εγκαινιάστηκε η Πρώτη «Χωρίς Πλαστικά» παραλία «Άμμος του Καμπούρη»

Στόχος πρέπει να είναι η διασφάλιση της βιωσιμότητας των τουριστικών προορισμών, όπως οι παραλίες, είπε…

24 Μαΐου, 2024

Επ.Αμμοχώστου: 33ο Φεστιβάλ Παιδιού “Προσανατολίζομαι Πράσινα”

Η Επιτροπή Προστασίας και Ευημερίας Παιδιού Αμμοχώστου σε συνεργασία με τον Δήμο Παραλιμνίου διοργανώνει το…

24 Μαΐου, 2024

Τρία ζευγάρια από την Φινλανδία και τη Σουηδία τιμήθηκαν για τις επισκέψεις τους στην Αγία Νάπα

Τρία ζευγάρια από την Φινλανδία και τη Σουηδία τιμήθηκαν για τις 79, 26 και 21…

24 Μαΐου, 2024

Δήμος Παραλιμνίου: Δέχεται αιτήσεις για σχολικό τροχονόμο – Όλες οι πληροφορίες

Ο Δήμος Παραλιμνίου δέχεται δηλώσεις ενδιαφέροντος για αγορά υπηρεσιών σχολικού τροχονόμου σε δημοτικά σχολεία για…

24 Μαΐου, 2024