ΑΠΟΕΛ – Λυών (21:45): Impossible is nothing

a1 51
a1 234
Με οδηγό τις δυο ανατροπές του πρόσφατου παρελθόντος και όπλο το πυρακτωμένο ΓΣΠ που θα σείεται από 23.000 οπαδούς –νέο ρεκόρ εισιτηρίων- ο ΑΠΟΕΛ κυνηγάει την Τετάρτη (07/03 -21:45, Sigma) το θαύμα της ανατροπής της ήττας με 1-0 από τη Λυών και της πρόκρισης στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ… 

Οι γαλαζοκίτρινοι πιστεύουν ακράδαντα ότι μπορούν να τα καταφέρουν απέναντι στους πολύπειρους «Λιονέ» που είναι στη χειρότερη φάση της τελευταίας δεκαετίας, μετρούν όμως μια συμμετοχή στα ημιτελικά (πρόπερσι) αλλά και τέσσερεις αποκλεισμούς στη φάση των «16» τα τελευταία πέντε χρόνια.

Οι δηλώσεις
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είπε πως «δεν έχουμε να χάσουμε πολλά αλλά έχουμε να κερδίσουμε πάρα πολλά» για να προσθέσει ο Γουίλιαμ Μποαβεντούρα ότι «το 1-0 δεν είναι δύσκολο να ανατραπεί». Ο Ρεμί Γκαρντ σημείωσε πως «δεν αρκεί να είμαστε καλοί μεσοεπιθετικά αλλά θα χρειαστεί να αμυνθούμε καλά» και ο Κιμ Κάλστρομ είπε ότι «δεν νομίζω να επηρεαστούμε από την έδρα».

Από μια απουσία
Εκτός πλάνων είναι ο τιμωρημένος Έλιο Πίντο, που δέχτηκε μια αχρείαστη κίτρινη στο πρώτο παιχνίδι και ήταν απαρηγόρητος στην τελευταία προπόνηση. Δύσκολα θα παίξει ο Ιβάν Τρισκόφσκι που ταλαιπωρήθηκε αρχικά από πρόβλημα στο πόδι και μετά από οσφυαλγία -τις τελευταίες δέκα μέρες έχει προπονηθεί μια φορά- αν και η συμμετοχή του (έστω στη 18δα) θα κριθεί λίγο πριν τη σέντρα. Στη Λυών έμεινε ο Γιοάν Γκουρκούφ, ενώ ο Γκαρντ είπε πως ο Λόβρεν μπορεί πλέον να τον βοηθήσει, παρότι έχει να παίξει τρεις μήνες.

Μάλλον με 4-4-2
Ο ΑΠΟΕΛ αναμένεται να παίξει με 4-4-2 και επιθετικό δίδυμο Σολάρι – Αΐλτον, το οποίο δοκιμάστηκε στον αγώνα με τον Ερμή και την προπόνηση της Δευτέρας (05/03). Ο Βραζιλιάνος ήταν ανεβασμένος στην τελευταία προπόνηση. Ο Έλντερ θα πάρει τη θέση του Πίντο πλάι στον Μοράις με ακραίους Μαντούκα – Χαραλαμπίδη και καρέ στην άμυνα Πουρσαϊτίδη – Ολιβέιρα – Ζορζ – Μποαβεντούρα μπροστά από τον Χιώτη. Δεν θα ήταν έκπληξη αν έπαιζε ο Κακά αντί του Ολιβέιρα, καθώς τα είχε πάει εξαιρετικά πάνω στον Λισάντρο, στον πρώτο αγώνα.

Περιμένουν 4-5-1 οι Γάλλοι
Οι Γάλλοι ρεπόρτερ εκτιμούν ότι ο Γκαρντ θα παίξει με 4-5-1, τον Λορίς στο τέρμα, 4αδα πίσω τους Ρεβεγιέρ – Κονέ (ή Λόβρεν) – Κρις – Σισοκό και κόφτες Κάλστρομ – Γκοναλόν. Στο δεξί φτερό βλέπουν τον Τζίμι Μπριάν καθώς μαρκάρει καλύτερα, αριστερά τον Μπάστος και κεντρικό τον Γκρενιέ, δηλαδή μένουν πάγκο ο σκόρερ του πρώτου ματς Λακαζέτ, ο Έντερσον αλλά και ο Γκομίς, αφού σέντερ φορ θα είναι ο Λισάντρο.

Ο Ισπανός ρεφ
Το ματς θα σφυρίξει ο 39χρονος Ισπανός Αλμπέρτο Μαγιένκο που το 2004, σε ένα από τα πρώτα διεθνή του παιχνίδι, είχε εξοργίσει τους ανθρώπους του ΑΠΟΕΛ με τα σφυρίγματά του στο ματς με την Σπάρτα Πράγα (2-2) για το Τσάμπιονς Λιγκ, αρνούμενος δυο πέναλτι στην ομάδα της Λευκωσίας. Θεωρείται «καρτάκιας». Πέρσι διηύθυνε τον τελικό Κυπέλλου Ισπανίας (Μπαρτσελόνα – Ρεάλ) ενώ έχει σφυρίξει δυο φορές προημιτελικούς Τσάμπιονς Λιγκ, Τσέλσι – Μάντσεστερ Γ. (0-1) και Μπορντό – Λυών (1-0).

Ρεκόρ εισιτηρίων
Το ΓΣΠ έχει φορέσει γιορτινά και οι επιγραφές «Ο δρόμος προς το Μόναχο», όπου θα γίνει ο τελικός, προκαλούν δέος. Αν και δεν έχει γίνει γνωστό το ακριβές νούμερο, εντούτοις έχουν διατεθεί πάνω από 22.537 εισιτήρια που ήταν το ρεκόρ προσέλευσης (με τη νέα διαρρύθμιση) από τον αγώνα με τη Σαχτάρ. Το απόλυτο ρεκόρ είναι 23.043 πριν 11-12 χρόνια όταν το ΓΣΠ είπε πιο πολλά καθίσματα. Οι Γάλλοι θα έχουν 150 φιλάθλους στη βόρεια και 200 στη δυτική.

– Και στις τέσσερεις εξέδρες θα γίνεται έρανος για τον 24χρονο οπαδό Αυγουστίνο Ματσούδια που χρειάζεται άμεσα οικονομική στήριξη στη μάχη που δίνει με τον καρκίνο.

Σε 77 χώρες
Υπάρχουν 204 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι και ο αγώνας θα μεταδοθεί σε 77 χώρες. Ήδη ο ΑΠΟΕΛ έχει πετύχει την πιο μεγάλη έκπληξη στην 20ετη ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ και αν προκριθεί το βράδυ θα είναι το πιο μεγάλο θαύμα στην 55χρονη ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ομάδων Ευρώπης. Πολλοί ξένοι ήθελαν να είναι παρόντες γι αυτό κατέβηκαν στην Κύπρο ή επέλεξαν να δείξουν τον αγώνα του ΓΣΠ παρά το Μπαρτσελόνα – Λεβερκούζεν που έχει ήδη κριθεί.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ / Μικαέλο Παπαδάκης