Εκτός κινδύνου ο 21χρονος από τη Σωτήρα

a 99 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 3890 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Αποδιασωληνώθηκε ο 21χρονος μοτοσικλετιστής από τη Σωτήρα, ο οποίος τραυματίστηκε στις 12:15 τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου στην Αγία Νάπα. Η μοτοσικλέτα του νεαρού καρφώθηκε σε τετράτροχη που οδηγούσε νεαρή Αγγλίδα, στην προσπάθειά του να προσπεράσει αυτοκίνητο. Ο 21χρονος δεν φορούσε κράνος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά και να μεταφερθεί διασωληνωμένος από το Νοσοκομείο Αμμοχώστου στο Νοσοκομείο Λάρνακας.

Χθες οι πολύωρες και επίμονες προσπάθειες των θεράποντων γιατρών έφεραν τα ποθούμενα αποτελέσματα και η βελτίωση της υγείας του οδήγησε στον αποδιασωλήνωσή του. Φαίνεται πως στο τέλος θα ξεπεράσει τον κίνδυνο. Βέβαια οι γιατροί δεν εφησυχάζουν, αφού η κατάσταση της υγείας του 21χρονου χαρακτηρίζεται σοβαρή. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους αστυνομικούς που εξέτασαν το ατύχημα, ο νεαρός δεν θα πάθαινε τίποτε αν φορούσε το κράνος του. Τονίζεται πως και η νεαρή Αγγλίδα δεν φορούσε κράνος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, αλλά ευτυχώς επιπόλαια.

Στο μεταξύ, με αφορμή την αυξημένη χρήση μοτοσυκλετών και μοτοποδηλάτων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς και τις πρόσφατες θανατηφόρες και σοβαρές οδικές τροχαίες συγκρούσεις με θύματα μοτοσυκλετιστές, το Τμήμα Τροχαίας του Αρχηγείου Αστυνομίας και τα Επαρχιακά Τμήματα Τροχαίας με σκοπό την πρόληψη και μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων και για την εμπέδωση της οδικής συνείδησης, διενήργησαν μεταξύ των ημερομηνιών 5 και 18 Αυγούστου 2013, δεκαπενθήμερη παγκύπρια εκστρατεία ελέγχου οδηγών και επιβατών μοτοσυκλετών και μοτοποδηλάτων.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, καταγγέλθηκαν 434 δικυκλιστές για 817 αδικήματα ως ακολούθως: 307 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 112 για οδήγηση μοτοποδηλάτων/μοτοσυκλετών χωρίς πιστοποιητικό ασφάλειας, 89 για οδήγηση χωρίς άδεια οδηγού, 48 μοποδήλατα/μοτοσυκλέτες δεν έφεραν πινακίδες εγγραφής και 261 διάφορα άλλα τροχαία αδικήματα. Παράλληλα, στο πλαίσιο των ελέγχων κατακρατήθηκαν 115 μοτοποδήλατα και μοτοσυκλέτες.

SotiraNews/Φιλελεύθερος