€24,2 εκ. για Τουρκοκύπριους το 2011 (video)

a 35 Ειδήσεις
a 5190 Ειδήσεις25 εκατομμύρια μέσα σε ένα χρόνο, δαπανήθηκαν, μόνο από τα ταμεία του Υπουργείου Εργασίας, για συντάξεις, επιδόματα και άλλα βοηθήματα προς Τουρκοκυπρίους.

Μόνο για το έτος 2011, δαπανήθηκε σε δικαιούχους τουρκοκυπρίους, για συντάξεις, επιδόματα, και άλλα βοηθήματα, πόσο που ξεπερνά τα 24 εκατομμύρια ευρώ.Και το πόσο αυτό, αφορά μόνο τα ταμεία του υπουργείου εργασίας. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου, οι δικαιούχοι Τουρκοκύπριοι, ήταν 6741.

Αναλυτικά:

Οι 4,360 ήταν άνδρες και 2,380 γυναίκες. Από το σύνολο του ποσού τα 21,3 εκατομμύρια ευρώ, αφορούσαν δικαιούχους στην Κύπρο, και ποσό 2 εκατομμυρίων 900 χιλιάδων, δικαιούχους που διαμένουν στο εξωτερικό.

Η μερίδα του λέοντος, και συγκεκριμένα 12 εκατομμύρια ευρώ, δόθηκε σε συντάξεις γήρατος, ενώ άλλα 8 εκατομμύρια δόθηκαν σε συντάξεις χηρείας. Από εκεί και πέρα, ενάμιση εκατομμύριο ευρώ δόθηκε υπό τη μορφή, πληρωμής μετ’απολαβών άδειας, ενώ 1 εκατομμύριο 210 χιλιάδες δόθηκε σε 505 πρόσωπα, ως ανεργιακό επίδομα. Μικρότερα ποσά δόθηκαν για επίδομα ασθενείας, βοήθημα γάμου και τοκετού, βοήθημα κηδείας, καθώς και κοινωνικής σύνταξης.

Ειναι ενδεικτικό όμως, οτι στα πιο πάνω ποσά, δεν συμπεριλαμβάνονται το κόστος, από τη δωρεάν, προς τους Τουρκοκυπρίους, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εκπαίδευση, δαπάνες οι οποίες θεσπίστηκαν, επί προεδρίας Τάσσου Παπαδόπουλου στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Πηγή: ΑΝΤ1