Με λαμπρότητα η επαρχία Αμμοχώστου τίμησε την 25η Μαρτίου (video&photos)

DSC 1099 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Χριστόφορος Φωκαΐδης
DSC 1099 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Χριστόφορος Φωκαΐδης

Με την επαρχιακή παρέλαση στη λεωφόρο 1ης Απριλίου στο Παραλίμνι κορυφώθηκαν οι εορτασμοί για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στην ελεύθερη Αμμόχωστο.

Συμμετείχαν εκπαιδευτικά ιδρύματα, προσκοπεία και οργανωμένα σύνολα από ολόκληρη την ελεύθερη και κατεχόμενη επαρχία Αμμοχώστου και τμήματα της Εθνικής Φρουράς.

DSC 1072 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Χριστόφορος Φωκαΐδης

Τον χαιρετισμό της παρέλασης δέχθηκε εκ μέρους της Κυβέρνησης ο Υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαΐδης.

Προηγήθηκε Πανηγυρική Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων στην πλατεία Παραλιμνίου.

DSC 1110 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Χριστόφορος Φωκαΐδης

Εορτασμοί σε άλλες πόλεις

Στον Δήμο Δερύνειας Πανηγυρική Δοξολογία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων. Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο πρώην Υπουργός και Μέλος της Διαπραγματευτικής Ομάδας Κυπριακού, Μάριος Ηλιάδης. Ακολούθησε παρέλαση κατά μήκος της λεωφόρου Ελευθερίας.

DSC 1013 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Χριστόφορος Φωκαΐδης

Στον Δήμο Σωτήρας Πανηγυρική Δοξολογία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Σωτήρος. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Α’ Εκπαιδευτικός Λειτουργός και Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης Λάρνακας-Αμμοχώστου, κ. Μιχαήλ Λοϊζίδης.

Στον Δήμο Αγίας Νάπας Πανηγυρική Δοξολογία τελέστηκε στην Εκκλησία Παναγίας. Τον πανηγυρικό εκφώνησε ο Βουλευτής ΔΗΣΥ Αμμοχώστου, Ονούφριος Κουλλάς.

SotiraNews