Με φόντο το Κυπριακό η 26η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη ΑΚΕΛ Αμμοχώστου

a 57 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 7041 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
Με τη συμμετοχή 300 αντιπροσώπων πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο 5 και 6 του Μάη στην Αγία Νάπα η 26η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου. Ιδιαίτερη θέση στην ατζέντα της συνδιάσκεψης, καταλαμβάνουν τα προβλήματα των εγκλωβισμένων της Καρπασίας, η προσφυγική και στεγαστική πολιτική… 

Ανακοίνωση του ΑΚΕΛ αναφέρει ότι «η συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί με φόντο τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Κύπρο και το εξωτερικό και θα ασχοληθεί με τη γενικότερη δράση του κόμματος στην ελεύθερη Αμμόχωστο, στους προσφυγικούς οικισμούς και τα Τ/κ χωριά και συνοικίες της Λάρνακας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Συνδιάσκεψη «θα ανασκοπήσει την παρέμβαση του κόμματος στην τοπική κοινωνία, στην επίλυση των προβλημάτων των κατοίκων της ελεύθερης Αμμοχώστου, στα θέματα του τουρισμού, της ανεργίας, της γεωργίας και της οικονομίας της περιοχής».

Ιδιαίτερη θέση στην ατζέντα της συνδιάσκεψης, καταλαμβάνουν τα προβλήματα των εγκλωβισμένων της Καρπασίας, η προσφυγική και η γενικότερη στεγαστική πολιτική καθώς και τα θέματα υγείας, περιβάλλοντος, πολιτισμού, τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλα.

Η 26η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «θα εκτιμήσει τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων και την πολιτική παρέμβαση του κόμματος».

«Η πολιτική παρέμβαση του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου παραμένει ισχυρή και αυτό καταδεικνύουν και τα αποτελέσματα όλων των εκλογικών αναμετρήσεων», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι «το ΑΚΕΛ καταγράφει στην επαρχία της Αμμοχώστου την ψηλότερη επιρροή με ποσοστό 37% όπου πέτυχε αύξηση 2% στις Βουλευτικές Εκλογές του Μάη του 2011».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η Συνδιάσκεψη στοχεύει στην αναβάθμιση και την οργανωτική ενίσχυση του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου ώστε να καταστεί το κόμμα στην Αμμόχωστο οργανωτικά ακόμα πιο αξιόμαχο για να συνεχίσει να δίνει μάχες για το καλό της Κύπρου και των εργαζομένων».

Η Συνδιάσκεψη θα αρχίσει το Σάββατο 5 Μαΐου στις 4:15μ.μ. με την εισηγητική ομιλία του Επαρχιακού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου Νίκου Ιωάννου.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού ενώ οι εργασίες της Συνδιάσκεψης θα συνεχιστούν και την Κυριακή 6 Μαΐου.

Η Συνδιάσκεψη θα ολοκληρώσει τις εργασίες της με την έγκριση υπομνημάτων, του σχεδίου πολιτικής απόφασης, μηνύματος προς τους Τ/κ συμπατριώτες μας και μηνύματος προς τους Αμμοχωστιανούς ενώ θα εκλέξει τη νέα ηγεσία της Επαρχιακής Οργάνωσης του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, καταλήγει η ανακοίνωση.