Αρχίζει σήμερα η 26η Συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου

a 401 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 6899 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
Με τη συμμετοχή πέραν των 300 αντιπροσώπων αρχίζει σήμερα στην Αγία Νάπα η 26η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου. Στο περιθώριο της Συνδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση διαμαρτυρίας στο οδόφραγμα της Δερύνειας στις 15:15, στην παρουσία του ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ Αντρου Κυπριανού… 

Στην εκδήλωση θα επιδοθεί ψήφισμα προς τον ΓΓ του ΟΗΕ με βασικό αίτημα το άνοιγμα της πόλης της Αμμοχώστου και την επιστροφή της στους νόμιμους κατοίκους της. Οι εργασίες της Συνδιάσκεψης θα ξεκινήσουν στις 16:15 με την εισηγητική ομιλία του Επαρχιακού Γραμματέα Νίκου Ιωάννου. Θα ακολουθήσει ομιλία από τον κ. Κυπριανού και χαιρετισμοί εκ μέρους των άλλων Επαρχιακών Επιτροπών του ΑΚΕΛ, καθώς και εκ μέρους του Τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Αμμοχώστου.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας των εργασιών της Συνδιάσκεψης θα βραβευθούν, με ειδικό μετάλλιο, βετεράνοι του κόμματος που συμπλήρωσαν 50 χρόνια κομματικής ζωής. Επίσης, ο ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ θα παραδώσει την ταυτότητα του ΑΚΕΛ σε περίπου 100 νέα μέλη του κόμματος. Οι εργασίες της Συνδιάσκεψης θα συνεχιστούν και την Κυριακή, 6 Μαΐου, με την έγκριση υπομνημάτων του σχεδίου πολιτικής απόφασης, μηνύματος προς τους Τουρκοκυπρίους και μηνύματος προς τους Αμμοχωστιανούς. Επιπλέον, κατά τις εργασίες της Συνδιάσκεψης θα εκλεγεί η νέα Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου.