Οκτώ μέρες στο κελί ο 27χρονος Ελλαδίτης που φαίνεται να σχετίζεται με το πενταπλό φονικό της Αγ. Νάπας

a 123 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 5597 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησης εναντίον του Νικόλαου Βασαρμίδη, 27 χρόνων από την Ελλάδα, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη φόνου, φόνου εκ προμελέτης, παράνομη μεταφορά πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β1 και παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών όπλων.

Ο 27χρονος παραλήφθηκε χθες από μέλη της Αστυνομίας από τις Ελληνικές Αρχές και στη συνέχεια συνελήφθη βάσει Ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εκκρεμούσε εναντίον του. Για τον 27χρονο υπάρχει μαρτυρία που δημιουργεί εύλογες και γνήσιες υπόνοιες ότι ενέχεται στη διάπραξη του πενταπλού φόνου που σημειώθηκε στις 23 Ιουνίου 2012 στην Αγία Νάπα.

Ο εξεταστής της υπόθεσης αναφέρθηκε στα γεγονότα της υπόθεσης και σημείωσε ότι από την ανάλυση των τηλεποικοινωνιακών δεδομένων του Δημήτριου Μαμαλικόπουλου 29 χρόνων που μαζί με τον Αναστάσιο Τσεχιλίδη 41 χρόνων από την Ελλάδα, κατηγορήθηκαν για το πενταπλό φόνο, προέκυψε ότι στο χρονικό διάστημα αμέσως μετά το φόνο ο τηλεφωνικός αριθμός που κατείχε ο 29χρονος είχε συχνή και συνεχή επικοινωνία με ελληνικό αριθμό που είναι εγγεγραμμένος στον 27χρονο.

Περαιτέρω προέκυψε ότι κάποιες ώρες μετά το φόνο στη συσκευή κινητού τηλεφώνου που βρέθηκε στην κατοχή του Μαμαλικόπουλου τοποθετήθηκε και η κάρτα κινητής τηλεφωνίας προπληρωμένης υπηρεσίας η οποία ενεργοποιήθηκε την 23η Ιουνίου στις 03.37 εντός του αεροδρομίου Λάρνακας. Ο τελευταίος τηλεφωνικός αριθμός συνέχισε να βρίσκεται σε χρήση εκτός Κύπρου μέχρι τις 17.40 της 23ης Ιουνίου και συνάγεται ότι βρισκόταν στην κατοχή του Μαμαλικόπουλου στην Αθήνα.

Πληροφορία που εξασφαλίστηκε από πρόσωπο στην Ελλάδα αναφέρει ότι στις 23 περασμένου Ιουνίου και σε στάδιο που ο Μαμαλικόπουλος είχε ήδη μεταβεί στην Αθήνα μετά το φόνο, του τηλεφώνησε ο ύποπτος κάνοντας του συστάσεις να μη χρησιμοποιεί το κυπριακό καρτοτηλέφωνο.

Προφορική μαρτυρία που εξασφαλίστηκε από πρόσωπο εναντίον του οποίου εκκρεμεί Ευρωπαϊκό Ενταλμα Σύλληψης και καταζητείται για την ίδια υπόθεση, αναφέρει ότι στην Αθήνα σε κάποιο στάδιο πριν τον πενταπλό φόνο, ο 27χρονος πλήρωσε τον Μαμαλικόπουλο με το ποσό των 20 χιλιάδων ευρώ με σκοπό ο τελευταίος να μεταβεί στην Κύπρο και να δολοφονήσει συγκεκριμένο επιχειρηματία στην Αγία Νάπα.

Από έρευνα που ακολούθησε στην οικία του στην Αθήνα ανευρέθηκαν και παραλήφθηκαν μεταξύ άλλων τέσσερα κινητά τηλέφωνα με ενσωματωμένες κάρτες sim, ένα κινητό τηλέφωνο χωρίς κάρτα sim, μια ξεχωριστή κάρτα sim, τρεις συσκευασίες καρτών κινητής τηλεφωνίας που περιείχαν από μία κάρτα sim, δύο άλλες συσκευές καρτών κινητής τηλεφωνίας, μια συσκευή αποθήκευσης τύπου USB και μία συσκευή για κάρτες μνήμης και μία απόδειξη από το Τμήμα Αδασμολόγητων του αεροδρομίου Λάρνακας με ημερομηνία 22/512 και ώρα 08.08.

Ακολούθησε έρευνα και σε δεύτερη κατοικία φίλου του υπόπτου όπου διέμενε και ο 27χρονος ως φιλοξενούμενος στην οποία μεταξύ άλλων ανευρέθηκαν και παραλήφθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, δύο αποδείξεις αποστολής χρημάτων της εταιρείας Western Union με ημερομηνία 11/6/12, μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 60 γραμμάρια ινδικής κάνναβης και 144 γραμμάρια κοκαΐνης.

Ο ύποπτος ανακρινόμενος αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση και έδωσε κάποιους ισχυρισμούς οι οποίοι θα διερευνηθούν.

Ωστόσο συνέχισε ο εξεταστής της υπόθεσης, το ανακριτικό έργο δεν έχει ακόμα συμπληρωθεί αφού αναμένεται να ληφθούν περίπου 15 καταθέσεις από την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, τη Λάρνακα και τη Λεμεσό, θα ανακριθεί εκ νέου ο ύποπτος, θα εξεταστούν δικανικά όλα τα κινητά τηλέφωνα και οι κάρτες κινητής τηλεφωνίας που βρέθηκαν στις οικίες του υπόπτου, θα γίνουν εξετάσεις από το αεροδρόμιο Λάρνακας μέσω των αεροπορικών εταιρειών που εκτελούν πτήσεις από και προς την Αθήνα με σκοπό να εξακριβωθεί η ημερομηνία άφιξης του υπόπτου στην Κύπρο σε ημερομηνία πριν τις 22/5/12 κατά την οποία, με βάση την απόδειξη από τα αδασμολόγητα του αεροδρομίου που βρέθηκε στην κατοχή του, συνάγεται ότι τη συγκεκριμένη ημερομηνία αναχώρησε από την Κύπρο.

Επίσης θα γίνουν εξετάσεις για να διαπιστωθεί με ποια πρόσωπα ήρθε σε επαφή κατά την παραμονή του στην Κύπρο, θα γίνει αναγνωριστική παράταξη για τυχόν αναγνώριση του υπόπτου για τις κινήσεις του σε συγκεκριμένους χώρους στην Αγία Νάπα, αναζητούνται τουλάχιστον δύο άγνωστα πρόσωπα τα οποία είχαν συμμετοχή στην υπόθεση με φυσική παρουσία στην Κύπρο, αναζητείται ένα άλλο πρόσωπο στο εξωτερικό για το οποίο εκδόθηκε ΕΕΣ ενώ αναζητούνται και οι ηθικοί αυτουργοί.

Αιτούμενος την έκδοση διατάγματος κράτησης του υπόπτου για πέντε μέρες, ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε στο Δικαστήριο ότι τυχόν απόλυση του θα επηρεάσει αρνητικά το ανακριτικό έργο αφού υπάρχει κίνδυνος να επηρεαστούν μάρτυρες ενώ είναι ορατός ο κίνδυνος διαφυγής του στο εξωτερικό ή σε μη ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία περιοχές.