27χρονος κυκλοφορούσε στην Αγία Νάπα με πλαστά χαρτονομίσματα

a 3 Αστυνομία, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 831 Αστυνομία, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα επταήμερης κράτησης εναντίον νεαρού 27 χρόνων για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις εισαγωγής, κατοχής και κυκλοφορίας παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων και απόπειρα απόσπασης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, σήμερα τα ξημερώματα μέλη του ΟΠΕ Αμμοχώστου έλαβαν πληροφορία ότι άτομο από τη Βουλγαρία κατέχει πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και τα κυκλοφορεί σε διάφορες μπυραρίες της Αγίας Νάπας.

Λίγο μετά τη 01.30 σήμερα τα ξημερώματα η Αστυνομία εντόπισε το άτομο σε μπυραρία στην Αγία Νάπα και ύστερα από έρευνα διαπίστωσε ότι επρόκειτο για 27χρονο ο οποίος εργαζόταν ως μπάρμαν σε ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα.

Την ίδια περίπου ώρα η Αστυνομία ενημερώθηκε από άτομο που βρισκόταν στη μπυραρία ότι ο 27χρονος πλήρωσε το ποσό που παρήγγειλε στο μπαρ με χαρτονόμισμα των 50 ευρώ το οποίο φαινόταν ότι ήταν πλαστό.

Η Αστυνομία παρέλαβε τα χαρτονόμισμα και αφού διαπίστωσαν ότι ήταν πλαστό, προέβησαν σε σωματική έρευνα του 27χρονου όπου στη δεξιά μπροστινή τσέπη του παντελονιού του εντόπισαν 25 συνολικά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, τα οποία ύστερα από έλεγχο διαπίστωσαν ότι ήταν πλαστά.

Ο 27χρονος συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της κατοχής παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.

Κατόπιν γραπτής κατάθεσης του 27χρονου, η Αστυνομία ερεύνησε το δωμάτιο όπου διαμένει σε ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα όπου εντόπισαν και παρέλαβαν ως τεκμήρια 55 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ τα οποία ήταν πλαστά.

Ανακρινόμενος ο 27χρονος ανέφερε ότι αγόρασε τα πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ από τη Βουλγαρία.

Ο νεαρός τέθηκε υπό κράτηση και σήμερα παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα επταήμερης κράτησης.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

SotiraNews