Αρχίζει σήμερα στην Αγία Νάπα το 29ο Φεστιβάλ

a 19 Νέα Αμμοχώστου
a 3662 Νέα Αμμοχώστου

Αρχίζει σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 29 του μήνα στην Αγία Νάπα, το 29ο Φεστιβάλ του Δήμου. Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στην Κεντρική Πλατεία του Μοναστηριού της Αγίας Νάπας και τα εγκαίνια θα τελέσει απόψε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει για σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, τη μουσικοχορευτική παράσταση «Της Γης και του Νερού ταξίδι της ζωής μου» του Χορευτικού Ομίλου Αγίας Νάπας στο οποίο συμμετέχουν ο Έλληνας παραδοσιακός τραγουδιστής Παναγιώτης Λάλεζας και το συγκρότημα «Hamazkayin Sipan» από την Αρμενία.

Αύριο Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συναυλία του Ελληνα καλλιτέχνη Μάριου Φραγκούλη, θα παρουσιαστούν ελληνικοί και κυπριακοί παραδοσιακοί και ξένοι λαϊκοί χοροί από τα συγκροτήματα «Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Δήμου Ιωαννίνων» των αδελφοποιημένων με την Αγία Νάπα πόλεων Ιωάννινα και Μεταλλοστρόϋ Αγίας Πετρούπολης. Επίσης, η χορωδία του Δήμου Αγλαντζιάς θα παρουσιάσει μουσική και τραγούδια.

Την Κυριακή θα παρουσιαστούν τα Κυπριακά Συγκροτήματα «Κίμων» Ξυλοτύμπου, «Ρύμβος», ο Χορευτικός Ομιλος του Δήμου Αγίας Νάπας και το Γεωργιανό συγκρότημα «Ρωμιοσύνη» που εδρεύει στην Κύπρο. Μουσική και τραγούδια θα παρουσιάσουν επίσης το Μουσικό Σχήμα του Πολιτιστικού Ομίλου «Κάβο Γκρέκο» με τη Χορωδία Δήμου Σωτήρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πέραν του καλλιτεχνικού προγράμματος «θα παρουσιάζονται στο προαύλιο του Μοναστηριού διάφορες σημαντικές εκθέσεις από όλο το φάσμα της εικαστικής δημιουργίας και όχι μόνο και επιδείξεις παρασκευής διαφόρων παραδοσιακών εδεσμάτων, όπως χαλούμι, ζιβανία, μακαρόνια και παστά, καθώς και παραδοσιακών τεχνών όπως γάνωμα, αγγειοπλαστική και καλαθοπλεκτική».

Αύριο Σάββατο στις 7 το βράδυ στην Πλατεία Διασημοτήτων ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος θα τελέσει τα αποκαλυπτήρια της τιμητικής πλακέτας που φέρει το όνομα του διεθνούς φήμης Ελληνα καλλιτέχνη Μάριου Φραγκούλη στην παρουσία του ιδίου.