Για τις 29 Ιανουαρίου 2018 ορίστηκε η υπόθεση για την ΣΠΕ Αγίας Νάπας

a 7852 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 1 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Για τις 29 Ιανουαρίου 2018 ορίστηκε η υπόθεση ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου για την υπόθεση της ΣΠΕ Αγίας Νάπας, δηλαδή υποθέσεις υπεξαίρεσης, κλοπής από διευθυντές ή αξιωματούχους εταιρειών, αδικήματα που σχετίζονται με τον Περί Συνεργατικών Εταιρειών Νόμο και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, δηλαδή συνολικού ποσού 330 χιλιάδων ευρώ.

Για την υπόθεση κατηγορούνται τρία άτομα οι Αντώνης Καλλένος 56 χρόνων από την Αγία Νάπα, Αδάμος Μανώλη Γεωργίου 65 χρόνων από το Λιοπέτρι και Νέστορας Νέστορος 35 χρόνων από τη Σωτήρα. Σημειώνεται ότι ο 56χρονος αντιμετωπίζει επίσης αδικήματα που σχετίζονται με τον Περί Συνεργατικών Εταιρειών Νόμο.

Σήμερα ο Νέστορας Νέστορος απάντησε αρνητικά στις πέντε κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν από τον εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής Θανάση Παπανικολάου. Συγκεκριμένα αρνήθηκε κατηγορίες που αφορούν συνωμοσία για καταδολίευση, απόσπαση περιουσίας δια ψευδών παραστάσεων, πρόκληση εκτέλεσης εγγράφου με ψευδείς παραστάσεις, ψευδείς λογαριασμοί με σκοπό την καταδολίευση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Στην προηγούμενη δικάσιμο είχαν απαντήσει αρνητικά στις κατηγορίες και οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι, ενώ ο Αντώνης Καλλένος αρνήθηκε τρεις επιπλέον κατηγορίες που αφορούν ψευδή δήλωση και απόκρυψη στοιχείων.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου όρισε την 29η Ιανουαρίου 2018 ως ημερομηνία για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας και μέχρι τότε οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με τους ίδιους περιοριστικούς όρους που ίσχυαν μέχρι σήμερα.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση είναι μόνο μία από τις συνολικά 26 υποθέσεις που διερευνώνται από την Αστυνομία στην πρώην ΣΠΕ Αγίας Νάπας.

Πηγή: ΚΥΠΕ