Ληστεία σε Φαρμακείο στην Αγ. Νάπα – Έκλεψαν τσαντάκι με €29.000

Η Αστυνομία συνέλαβε χθες δύο άτομα από την Ελλάδα τα οποία φέρεται να εμπλέκονται σε υπόθεση κλοπής από φαρμακείο στην Αγία Νάπα, τσαντάκι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 29 χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Αμμοχώστου από τον 49χρονο ιδιοκτήτη φαρμακείου στην Αγία Νάπα, ότι κλάπηκε από το κατάστημα του ένα μαύρο τσαντάκι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 29 χιλιάδων ευρώ που βρισκόταν κάτω από τον πάγκο εξυπηρέτησης πελατών του καταστήματος.

Μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου επισκέφτηκαν την σκηνή και από εξετάσεις διαπίστωσαν ότι οι δράστες πέτυχαν είσοδο και έξοδο στο φαρμακείο από πλαϊνή αλουμινένια πόρτα εισόδου στην νότια πλευρά του καταστήματος.

Στο φαρμακείο υπάρχει εγκατεστημένο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης το οποίο επιθεωρήθηκε από την Αστυνομία που διαπίστωσε ότι λίγα λεπτά μετά τις οκτώ χθες το πρωί άγνωστος άνδρας ο οποίος είχε καλυμμένο το πρόσωπο του με μαντήλι και φορούσε άσπρα χειρουργικά γάντια εισήλθε από την πλαϊνή πόρτα του καταστήματος πήγε αμέσως στο σημείο που βρισκόταν το τσαντάκι με τα χρήματα και αφού το πήρε εξήλθε από το ίδιο σημείο.

Κατά το χρόνο της κλοπής το φαρμακείο λειτουργούσε και εργάζονταν τρεις υπάλληλοι. Η Αστυνομία προχώρησε σε δακτυλοσκοπικό έλεγχο με αρνητικό αποτέλεσμα.

Από το φαρμακείο παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια τα οποία εστάλησαν για επιστημονικές εξέτασης, ενώ αξιολογούνται τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής για συλλογή πληροφοριών.

Το κατάστημα διαθέτει ασφάλεια έναντι κλοπής.

Κατά την εξέταση της υπόθεσης προέκυψε μαρτυρία εναντίον 24χρονης και 30χρονου από την Ελλάδα που κατοικούν στη Δερύνεια. Εναντίον των δύο εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης και συνελήφθησαν. Η κατοικία των δύο Ελλαδιτών ερευνήθηκε χωρίς όμως να εντοπιστεί οτιδήποτε.

Ο άνδρας και η γυναίκα τέθηκαν υπό κράτηση και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διαταγμάτων κράτησης τους.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Πηγή: ΚΥΠΕ