Παρουσία του Προέδρου Χριστόφια η 2η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ι.Μ. Κωνσταντίας – Αμμοχώστου (βίντεο)

a 294 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 6784 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Του Μάριου Αδάμου

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, συγκλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης η δεύτερη Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας-Αμμοχώστου… 

Μήνυμα στην τουρκική πλευρά και για το θέμα της Αμμοχώστου, απηύθυνε στην ομιλία του ο Δημήτρης Χριστόφιας.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παραμένει η πρόταση για επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους τους, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε ομιλία στο Παραλίμνι.
Χαιρετίζοντας τη δεύτερη κληρικολαϊκή συνέλευση της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις της Τουρκίας, και κάλεσε εκ νέου τα Ηνωμένα Εθνη και την Ευρωπαϊκή Ενωση να προωθήσουν εφρμογή της πρότασής του.

Καλωσορίζοντας του μετέχοντες στη συνέλευση, ο Μητροπολίτης Βασίλειος υπογράμμισε τον στόχο τέτοιων εκδηλώσεων, που είναι η σύνδεση του ποιμνίου της ημικατεχόμενης επαρχίας Αμμοχώστου με το έργο της οικείας μητρόπολης.

Στη συνέλευση απηύθυνε ομιλία ο Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Κωνσταντίνος Πιτσάκης, ο οποίος ανέλυσε τον νέο καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Παρέστησαν ο Υπουργός Αμυνας, Δημήτρης Ηλιάδης, και ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος. Στη Συνέλευση, που εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών του Αγίου Επιφανίου, συμμετείχαν οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως και οι προερχόμενοι από την κατεχόμενη επαρχία εκτοπισθέντες κληρικοί, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πλήθος λαϊκών.

Η όλη εκδήλωση τελείωσε με μουσικό πρόγραμμα από την Μαντολινάτα του Δήμου Παραλιμνίου, ενώ ακολούθησε δεξίωση στο προαύλιο της Μητροπόλεως.

Μάριος Αδάμου (ΑΝΤ1)