Απόπειρα φόνου στο Αυγόρου: Στις 2 Φεβρουαρίου απαντά ο ύποπτος στις κατηγορίες

CEB1 27 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου ανέβαλε για τις 2 Φεβρουαρίου τη διαδικασία για να απαντήσει ο Καλλής Αντωνίου, 65 χρόνων από το Αυγόρου, στις κατηγορίες της απόπειρας φόνου του Παναγιώτη Σολωμού, 67 χρόνων επίσης από το Αυγόρου, της παράνομης μεταφοράς πυροβόλου όπλου και της κατοχής εκρηκτικών υλών.

CEB1 1665 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Σήμερα ήταν προγραμματισμένο όπως ο ύποπτος απαντήσει ενώπιον του Κακουργιοδικείου κατά πόσον αποδέχεται ή όχι τις κατηγορίες.

Ωστόσο λόγω προγραμματισμού του Σώματος δεν έγινε κατορθωτό να απαγγελθούν οι κατηγορίες στον ύποπτο.

Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015 γύρω στις 15.45 το μεσημέρι, ενώ ο Παναγιώτης Σολωμού οδηγούσε το τρακτέρ του σε χωματόδρομο και κατευθυνόταν προς το χωράφι του που βρίσκεται πίσω από την Τεχνική Σχολή Αυγόρου, δέχθηκε πισώπλατα ένα πυροβολισμό. Ο πυροβολισμός έπληξε τον 67χρονο στο πίσω μέρος του κεφαλιού, στη δεξιά ωμοπλάτη και στη ράχη.

Παρά τα τραύματα του, ο Σολωμού κατάφερε να σταματήσει το τρακτέρ, κατέβηκε και τηλεφώνησε στον γιο του, στον οποίο ανέφερε το περιστατικό και του ζήτησε να πάει να τον παραλάβει για να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο. Ο 67χρονος είχε αναφέρει στο γιο του προτού χάσει τις αισθήσεις του ότι «έπαιξε με ο Καλλής», ενώ κατονόμασε τον δράστη του πυροβολισμού και όταν βρισκόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Ο γιος του θύματος μετέβη στην περιοχή όπου βρισκόταν ο πατέρας του, τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, όπου ο επί καθήκοντι ιατρός διαπίστωσε ότι έφερε τραύματα από κυνηγετικό όπλο στη δεξιά κροταφική χώρα, καθώς και στη δεξιά ωμοπλάτη και ράχη.

Ο 65χρονος συνελήφθη το βράδυ της 9ης Νοεμβρίου και όταν οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση λέγοντας ότι τη συγκεκριμένη ημέρα δεν βγήκε καθόλου από το σπίτι του.

Ωστόσο η Αστυνομία έχει στην κατοχή της μαρτυρία σύμφωνα με την οποία ο ύποπτος βγήκε από το σπίτι του, ενώ άλλη μαρτυρία φέρει το θύμα και τον φερόμενο ως δράστη να είχαν καυγαδίσει τις τελευταίες μέρες.

Πηγή:ΚΥΠΕ