Υπ. Εμπορίου: Φθηνότερο κατά 3% το πασχαλινό τραπέζι σε σχέση με πέρσι

a 292 Ειδήσεις
a 7280 Ειδήσεις
Φθηνότερο κατά 3% περίπου αναμένεται να είναι φέτος το πασχαλινό τραπέζι για τους Κύπριους καταναλωτές, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης… 

Ο κ. Συλικιώτης επισκέφτηκε σήμερα υπεραγορές στη Λευκωσία στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιεί το Υπουργείο Εμπορίου ενόψει των γιορτών του Πάσχα.

«Είναι ένας τρόπος πρώτα-πρώτα από κοντά να δούμε την κίνηση που υπάρχει, αλλά το πιο σημαντικό, που είναι και αρμοδιότητα μας, να παρακολουθούμε τις τιμές», δήλωσε ο Υπουργός Εμπορίου, υπενθυμίζοντας ότι το Υπουργείο λειτουργεί το Παρατηρητήριο Τιμών που παρακολουθεί τις τιμές για όλα τα προϊόντα.

«Αυτό που διαπιστώνουμε φέτος είναι ότι το πασχαλινό τραπέζι είναι πιο φτηνό από ό,τι πέρσι», σημείωσε, υποδεικνύοντας πως, με βάση τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου, το πασχαλινό τραπέζι θα είναι περίπου 3% πιο φτηνό από ό,τι πέρσι.

Ο κ. Συλικιώτης υπέδειξε ότι υπάρχουν σημαντικές μειώσεις σε ό,τι αφορά τα κρέατα, που είναι, όπως δήλωσε, ένα σημαντικό προϊόν για το πασχαλινό τραπέζι, υπάρχει όμως σημαντική μείωση και στις τιμές των πασχαλινών εδεσμάτων, γεγονός το οποίο χαρακτήρισε ευχάριστο, «έτσι ώστε να μπορεί ο κάθε πολίτης να έχει τα αναγκαία στο πασχαλινό του τραπέζι».

Επίσης, χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη δουλειά που γίνεται από τους λειτουργούς που παρακολουθούν συνεχώς τις τιμές και δήλωσε την ετοιμότητα του Υπουργείου να παρεμβαίνει εφόσον διαπιστωθούν στρεβλώσεις.

Ανέφερε τέλος πως, το γεγονός ότι το πασχαλινό τραπέζι είναι φέτος πιο φτηνό, είναι σημαντικό και για τους επαγγελματίες, καθώς αυτές τις ημέρες αυξάνεται η κίνηση στην αγορά και μετριάζεται η επίδραση της κρίσης.

Πηγή: SigmaLive.com