Εκβίαζαν 30χρονο Ελλαδίτη στη Λάρνακα και του ζητούσαν 100 χιλιάδες ευρώ. Στο κελί τρία πρόσωπα

a 135 Ειδήσεις
a 5609 Ειδήσεις

Το ΤΑΕ Αρχηγείου Αστυνομίας διερευνά την πιο πάνω υπόθεση εναντίον τριών προσώπων ηλικίας 36, 42 και 34 ετών, τα οποία συνελήφθησαν χθες με δικαστικά εντάλματα για διευκόλυνση των ανακρίσεων και τέθηκαν υπό κράτηση.

Τα πιο πάνω πρόσωπα συνελήφθησαν μετά από καταγγελία που έγινε από 30χρονο, σύμφωνα με τον οποίο κατά τον μήνα Αύγουστο του 2012, διοργάνωσε μαζί με συνέταιρό του μουσικό φεστιβάλ στην Λάρνακα, με τη συνδρομή εταιρείας, της οποίας διευθυντής είναι ο 36χρονος και η οποία ανέλαβε την εκτέλεση διαφόρων εργασιών έναντι χρηματικού ποσού.

Σύμφωνα με τον παραπονούμενο κατά τη διεξαγωγή του φεστιβάλ, τον πλησίασε ο 36χρονος, ο οποίος αφού τον απείλησε, απαίτησε από αυτόν το χρηματικό ποσό των €100.000 και στη συνέχεια, έδωσε οδηγίες σε ένα πρόσωπο δια της βίας να τον βάλει σε αυτοκίνητο, στο οποίο βρισκόταν και δεύτερο πρόσωπο και μετά τον μετέφεραν σε περιοχή της Λάρνακας.

Ο 30χρονος ανέφερε επίσης, ότι ο ένας από τους επιβαίνοντες του αυτοκινήτου, ηλικίας 42 ετών τον μετέφερε στη συνέχεια σε άλλη περιοχή της Λάρνακας και τον απείλησε με πιστόλι. Ακολούθως, ο 42χρονος τον μετέφερε στο χώρο του φεστιβάλ, όπου μαζί με άλλα πρόσωπα, αφού προηγουμένως ερεύνησαν το αυτοκίνητό του, του έκλεψαν τα κλειδιά του αυτοκινήτου και το διαβατήριό του.

Εξάλλου, ο 30χρονος κατήγγειλε ότι σχετικά με το πιο πάνω θέμα δέχθηκε απειλητικό τηλεφώνημα από πρόσωπο ηλικίας 34 ετών, το οποίο στη συνέχεια, συνελήφθη μαζί με τους άλλους δύο υπόπτους.

Οι τρεις συλληφθέντες παρουσιάστηκαν σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, το οποίο διέταξε όπως παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι αύριο 11/10/12, για να αποφασίσει κατά πόσον θα εκδοθεί διάταγμα κράτησής τους.