Έφυγε για να ξανάρθει ο Σουλτάνος, φιλοδωρώντας με 3000 ευρώ το προσωπικό!

Με καλές εντυπώσεις από την Κύπρο φέρεται ότι αναχώρησε προσωρινά ο Σουλτάνος του Ομάν, Καμπούς Μπιν Σαϊτ, μετά από παραμονή περίπου μιας βδομάδας σε πολυτελές ξενοδοχείο της Λεμεσού. Ο απόλυτος μονάρχης του Ομάν αποφάσισε να διατηρήσει τη Λεμεσό ως βάση των διακοπών που πραγματοποιεί στην Ευρώπη και αναμένεται να επανέλθει για ολιγοήμερη ακόμα παραμονή στο νησί τον Ιούνιο…

Η ικανοποίηση του Σουλτάνου φαίνεται από το γεγονός ότι κατά την αναχώρησή του άφησε φιλοδώρυμα 3.000 ευρώ στο προσωπικό του ξενοδοχείου Le Meridien όπου διέμενε ο ίδιος και όπου παραμένουν ακόμα μέλη της πολυπληθούς συνοδείας του. Στους διευθυντές του ξενοδοχείου ο Σουλτάνος έκανε δώρο από ένα χρυσό ρολόι αξίας 5.000 ευρώ.

Ο Καμπούς Μπιν Σαϊτ ήλθε στο νησί πριν μία βδομάδα. Ο ίδιος και η συνοδεία του επέβαιναν σε δύο τεράστια και ιδιωτικά αεροσκάφη τύπου Boing 747 με τα οποία μετακινείται ο Σουλτάνος και οι συνοδοί του στις διακοπές. Πριν την άφιξή του είχαν φθάσει στην Κύπρο με ιδιωτικό αεροσκάφος τύπου Lear Jet σύμβουλοί του για να διευθετήσουν όλες τις λεπτομέρειες, ώστε ο Σουλτάνος να βρεθεί σε όσο το δυνατόν πιο οικείο περιβάλλον γινόταν. Μάλιστα, λίγο πριν προσγειωθούν τα μεγάλα αεροσκάφη 747, τα οποία συνήθως χρησιμοποιούνται για υπερατλαντικές πτήσεις, είχε φθάσει στην Κύπρο μεταγωγικό C130 της πολεμικής αεροπορίας του Ομάν, το οποίο μετέφερε τις δύο λιμουζίνες με τις οποίες μετακινείται ο Σουλτάνος όταν ταξιδεύει στο εξωτερικό.

Στη Λεμεσό, όπως προαναφέραμε ο Κόμπους Μπιν Σαϊτ κατέλυσε στο ξενοδοχείο Le Meridien, o 5ος όροφος του οποίου ανακαινίστηκε ειδικά για να μείνει λίγες μέρες ο Σουλτάνος. Το ίδιο έγινε και στον 4ο όροφο, όπου διέμενε όλο το προσωπικό και η ακολουθία που τον συνόδευε κατά την παραμονή του στν Κύπρο. Ο υψηλός φιλοξενούμενος του του ξενοδοχείο είχε επίσης και το δικό του ανσασέρ, το οποίο η διεύθυνση του Le Meridien διαμόρφωσε με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να ανεβοκατεβαίνει στην προεδρική σουίτα όπου διέμενε με απόλυτη διακριτικότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Α» πριν την άφιξη του σουλτάνου στο ξενοδοχείο έφτασαν δεκάδες μέλη του προσωπικού του για να προετοιμάσουν κατάλληλα το έδαφος. Ο Καμπούς Μπιν Σάϊτ αναχώρησε ήδη από την Κύπρο με πρώτο σταθμό την Κροατία και στη συνέχεια άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αναμένεται όπως προαναφέραμε να επιστρέψει στο νησί τον Ιούνιο. Ενόσω απουσιάζει θα συνεχίσει να κρατά τους δύο ορόφους του ξενοδοχείου όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Η κυβέρνηση φρόντισε να υποδεχθεί και να ξεπροβοδίσει τον Σουλτάνο του Ομάν ενώ πολιτικοί παράγοντες και οικονομικοί παράγοντες προσπάθησαν να διευθετήσουν κάποια συνάντηση μαζί του. Ο ίδιος, όμως, αρνήθηκε ευγενικά, τονίζοντας ότι ο λόγος της επίσκεψής του στο νησί ήταν καθαρά για αναψυχή. Ο σουλτάνος του Ομάν να είχε ιδιαίτερες προτιμήσεις, κυρίως γαστρονομικές αλλά και αισθητικές σε ότι αφορά την επίπλωση των δωματίων που χρησιμοποιούσε. Φαίνεται, όμως, ότι ο μονάρχης εκτίμησε την προσπάθεια που κατέβαλε το προσωπικό του ξενοδοχείου για να τον ικανοποιήσει. Κάτι που έδειξε με τα φιλοδωρήματα και τα δώρα που πρόσφερε στο προσωπικό κατά την αναχώρησή του για τη συνέχιση των διακοπών του στην Ευρώπη.

Πηγή: ΑΛΗΘΕΙΑ

Ροη Ειδησεων

Run for Autism στην Αγία Νάπα: Aνακοινώθηκε ημερομηνία για τον επόμενο αγώνα

Μετά την μεγάλη επιτυχία του 3οu Run for Autism στην Αγία Νάπα ξεκίνησαν ήδη οι…

29 Μαΐου, 2024

Για «προχειρότητες» ΟΚΥπΥ για Παιδογκολογική Κλινική Μακάρειου κάνει λόγο ΠΑΣΥΚΙ

Λόγο για «προχειρότητες» από μέρους του ΟΚΥπΥ σε σχέση την Παιδογκολογική Κλινική στο Μακάρειο Νοσοκομείο…

29 Μαΐου, 2024

Στιούαρτ: Ελπίδα ότι το Κυπριακό δεν θα συνεχιστεί για πολύ

Ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο και επικεφαλής της ειρηνευτκής δύναμης των…

29 Μαΐου, 2024

Σαν σήμερα η άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς

Στις 29 Μαΐου 1453, συντελείται η Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Η«Βασιλεύουσα», όπως αποκαλούσαν την λαμπερή και…

29 Μαΐου, 2024

Το Φεστιβάλ Καρπουζιού επιστρέφει τον Ιούλιο στο Φρέναρος

Το Παγκύπριο Φεστιβάλ Καρπουζιού, επιστρέφει τον Ιούλιο στο Φρέναρος. Το πιο δροσερό φεστιβάλ συμπληρώνει φέτος…

29 Μαΐου, 2024

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις εκλογές 2024

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών υπενθυμίζει ότι όλη η πληροφόρηση που αφορά τις επικείμενες Εκλογές της…

29 Μαΐου, 2024