Αύξηση τουρισμού 3,6% αναμένει η Hermes

Αυξημένη αεροπορική κίνηση κατά 3,6% αναμένει κατά τη φετινή χρονιά η Hermes Airports. Μιλώντας στον «Φ» η Μαρία Κουρούπη, Ανώτερη Διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ της Hermes Airports, τόνισε ότι με βάση το πτητικό πρόγραμμα που ανακοινώνουν οι αεροπορικές εταιρείες, ο τουρισμός για το 2017 θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα. «Η Βρετανία και το Ισραήλ θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται λόγω νέων δρομολογίων και αυξημένης διαθεσιμότητας θέσεων, ενώ μεγάλη άνοδο περιμένουμε από την Γερμανία».

 Αρχικά, η Βρετανία για το 2016 κατέγραψε αύξηση κατά 13% λόγω των νέων δρομολογίων καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Κατά το 2017, όπως σημείωσε η κ. Κουρούπη, αναμένεται περαιτέρω αύξηση κατά 8% λόγω νέων δρομολογίων. «Υπάρχουν περισσότερες αεροπορικές θέσεις και διαθεσιμότητα σε πτήσεις προς Μάντσεστερ, Μπέρμιγχαμ, Λιντς, ενώ εισέρχεται στο παιχνίδι και η JET2 με δύο δρομολόγια σε Μάντσεστερ και Λονδίνο», πρόσθεσε.

Για το 2016 η Ρωσία κατέγραψε αύξηση 47% λόγω των νέων αεροπορικών εταιρειών και ταξιδιωτικών πρακτόρων (Pobeda, Rossiya, Coral, Annex) που επιλέγουν την Κύπρο. Η κ. Κουρούπη σημείωσε ότι για το 2017 η Ρωσία αναμένεται να κινηθεί στα περσινά επίπεδα με πέρσι με μικρή ίσως πτώση λόγω της καθυστέρησης μικρών ταξιδιωτικών πρακτόρων να ανακοινώσουν το πρόγραμμά τους.

 Παράλληλα, όπως ανέφερε η κ. Κουρούπη, η επιβατική κίνηση από το Ισραήλ κατά το 2016 αυξήθηκε κατά 47% λόγω νέων πτήσεων. Μάλιστα, εκτιμά ότι θα υπάρξει περαιτέρω άνοδος 18% της επιβατικής κίνησης από το Ισραήλ λόγω του νέου δρομολογίου της Ryanair σε Τελ Αβίβ καθημερινά.

Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για το 2017 θα είναι η Γερμανία. Όπως επεσήμανε η κ. Κουρούπη, η Γερμανία θα έχει τη μεγαλύτερη αύξηση για το 2017 κατά 70% καθώς επιστρέφουν η αεροπορική εταιρεία Condor και η εταιρεία Small Planet.

 Αναφορικά με την Ελλάδα, η κ. Κουρούπη αναμένει μικρή πτώση κατά το 2017 λόγω της αποχώρησης του δρομολογίου προς Αθήνα από τις Ryanair και Emirates.

Το 2016 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για τον τουρισμό και αυτό διαφαίνεται από τα στοιχεία της Hermes Airports καθώς κατά το 2016 διακινήθηκαν 8.97 εκατ. επιβάτες. Παρατηρήθηκε δηλαδή αύξηση κατά 18% στην επιβατική κίνηση σε σχέση με το 2015 που μεταφράζεται σε επιπλέον 1.36 εκατ. επιβάτες. Πιο συγκεκριμένα, η αύξηση της κίνησης στη Λάρνακα ανήλθε σε 24,5% και στην Πάφος σε 2,6%. 

Πηγή:Ο Φιλελεύθερος

Ροη Ειδησεων

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024

Ανόρθωση: Εξοφλήθηκε το χρέος στην κτηματική

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι ΜΑΧΗΤΕΣ με την οποία πληροφορούν το κοινό ότι επήλθε οριστική συμφωνία με…

17 Μαΐου, 2024