Δέκα μέρες φυλάκιση για 39χρονο από την Αγία Νάπα που εγκατέλειψε σκηνή τροχαίου με τραυματία

CEB19 2 Αστυνομία, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Ξυλοφάγου
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι επέβαλε χθες ποινή άμεσης φυλάκισης 10 ημερών σε 39χρονο από την Αγία Νάπα, αφού τον έκρινε ένοχο ύστερα από δική του παραδοχή, για τα αδικήματα της αμελούς οδήγησης, της εγκατάλειψης σκηνής δυστυχήματος χωρίς παροχή βοήθειας, της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης, της χρήσης μηχανοκίνητου οχήματος χωρίς πιστοποιητικό ασφάλειας και πιστοποιητικό καταλληλότητας και της οδήγησης μηχανοκίνητου οχήματος με άκυρη εγγραφή.

CEB19 3 Αστυνομία, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Ξυλοφάγου

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν στις 8 Αυγούστου 2015 όταν ο 39χρονος είχε κτυπήσει με το αυτοκίνητο του, μοτοποδήλατο που οδηγούσε 67χρονος από τη Ξυλοφάγου στο παλιό δρόμο Ξυλοφάγου-Αγίας Νάπας με κατεύθυνση την Αγία Νάπα.

Από το κτύπημα του μοτοποδηλάτου ο 67χρονος έχασε τον έλεγχο του με αποτέλεσμα να βγει από το δρόμο στην αριστερή πλευρά και να πέσει στο έδαφος. Από τη πτώση ο 67χρονος που δεν φορούσε προστατευτικό κράνος, τραυματίστηκε και με ασθενοφόρο διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι όπου κρατήθηκε για νοσηλεία αφού οι επί καθήκοντι ιατροί διέγνωσαν ότι έφερε θλαστικά τραύματα σε διάφορα μέρη του σώματος του.

Από έρευνες των ανδρών του Αστυνομικού Σταθμού Ξυλοφάγου εντοπίστηκε και ανακρίθηκε ο 39χρονος από την Αγία Νάπα, ο οποίος προέβηκε σε θεληματική κατάθεση, όπου παραδέχθηκε ότι το μοτοποδήλατο κινείτο στο δρόμο με πολύ μικρή ταχύτητα, δεν το αντιλήφθηκε έγκαιρα και το κτύπησε από πίσω.

Στη συνέχεια ο 39χρονος, ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε εγκαταλείποντας τον 67χρονο στο έδαφος χωρίς να σταματήσει να του παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια.

Στον 39χρονο έγινε έλεγχος αλκοόλης και διαπιστώθηκε ότι το μεσημέρι, περίπου έξι ώρες μετά το δυστύχημα, είχε στην εκπνοή του 41 μικρογραμμάρια αντί 21 που είναι το επιτρεπόμενο όριο, λέγοντας μάλιστα στην Αστυνομία ότι είχε καταναλώσει το τελευταίο του ποτό γύρω στα μεσάνυκτα.

Πηγή: ΚΥΠΕ