39η Πορεία Χριστοδούλας αύριο στη Σωτήρα

a 41 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 2538 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

«Συνεχίζουμε να αγκαλιάζουμε τη ζωή – Η συνεισφορά σου είναι σημαντική – Δήλωσε παρών και φέτος και στήριξε τον αγώνα εναντίον του καρκίνου», είναι το μήνυμα που κυριαρχεί στη φετινή πορεία Χριστοδούλας, την κορυφαία εκδήλωση κοινωνικής αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους καρκινοπαθείς και στις οικογένειες τους που διοργανώνει ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου εδώ και 39 χρόνια.

Ταυτόχρονα, όμως, αποτελεί και την κύρια πηγή εσόδων του Συνδέσμου, η οποία του επιτρέπει να προσφέρει για όλα αυτά τα χρόνια δωρεάν τις υπηρεσίες του προς τους ασθενείς. Το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα», τις υπηρεσίες κατ’ οίκον φροντίδας, ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης, μεταφοράς ασθενών και όλες τις υπόλοιπες υποστηρικτικές υπηρεσίες, οι οποίες λειτουργούν με επαγγελματισμό, με πραγματική φροντίδα και ανακούφιση για όλους όσοι τις έχουν ανάγκη.

Η πορεία θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή, 13 Απριλίου, σε όλες τις πόλεις, ενώ προηγήθηκε ο παγκύπριος οδικός έρανος στις 10 Απριλίου, μέσω 44 περιπτέρων που είχαν στηθεί και με εκατοντάδες εθελοντές, φοιτητές και μαθητές, οι οποίοι μάζευαν εισφορές από το κοινό.

Στην επαρχία Αμμοχώστου θη πορεία θα ξεκινήσει στις 11:00 το πρωί από το Δημαρχείο Δερύνειας και θα καταλήξει στο Μνημείο της Χριστοδούλας στη Σωτήρα (έξω από τον Παιδοκομικό Σταθμό ΣΚΕ Σωτήρας).

Στη Λευκωσία η εκκίνηση θα γίνει στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» στις 11.00 π.μ., ενώ στη Λεμεσό θα πραγματοποιηθούν δύο πορείες. Η πρώτη θα ξεκινήσει από το Δημοτικό Κήπο Λεμεσού στις 7.00 μ.μ και η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Μαΐου, 2014 και θα ξεκινήσει από την Αστυνομία των Βάσεων στις 10.30 το πρωί. Στη Λάρνακα η εκκίνηση θα γίνει στην εξέδρα στο χώρο Φοινικούδων στις 11.00 το πρωί, στην Πάφο η εκκίνηση θα γίνει στην Πλατεία Δημαρχείου στις 10.30 το πρωί και στην Πόλη Χρυσοχούς η εκκίνηση θα γίνει στην εκκλησία Απ. Ανδρέα στις 10.30 το πρωί. Τους πεζοπόρους της πορείας που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία, θα προσφωνήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος και θα ηγηθεί της πορείας μαζί με άλλους επίσημους προσκεκλημένους.

Κύριος και διαχρονικός χορηγός της πορείας Χριστοδούλας είναι η Τράπεζα Κύπρου, η οποία προγραμματίζει στο πλαίσιο της φετινής πορείας, μια σειρά από εκδηλώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα στον Απρίλιο θα οργανωθεί η εκστρατεία «Προσφορά αγάπης ίση με ένα καφέ», μέσω των καταστημάτων και υπηρεσιών της Τράπεζας για εγγραφή συνδρομητών του Αντικαρκινικού Συνδέσμου, οι οποίοι θα δηλώνουν το ποσό και την περίοδο που επιθυμούν να αποκόπτεται μηνιαία από το λογαριασμό τους και να κατατίθεται στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο μέσω αυτόματης εντολής (standing order).

Μέσω της 1Bank θα προσφέρει ένα σεντ στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο για κάθε μεταφορά ή πληρωμή που πραγματοποιείται εντός Απριλίου 2014 και τον ερχόμενο Ιούνιο, θα διατίθεται προς πώληση σε κεντρικά καταστήματα της Τράπεζας και σε άλλα σημεία, το βιβλίο «80 Συνταγές που δίνουν γεύση στη ζωή». Την παραγωγή και προώθηση της έκδοσης χορήγησε αποκλειστικά η Τράπεζα Κύπρου και όλα τα έσοδα από την πώλησή της θα δοθούν στον Αντικαρκινικό.

Το ράλι Ακριβείας για Κλασικά αυτοκίνητα θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο 2014.