Θάνατος 39χρονης από τη Σωτήρα: Διερεύνηση ιατρικής αμέλειας

a 33 Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 169 Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Προς την κατεύθυνση της ιατρικής αμέλειας στρέφεται πλέον η διερεύνηση της υπόθεσης για τον θάνατο της 39χρονης μητέρας 5 παιδιών με καταγωγή τη Σωτήρα που άφησε αναπάντεχα την τελευταία της πνοή το πρωί της Πέμπτης στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive, φαίνεται εκ πρώτης να δικαιολογείται, συνέχιση και στοιχειοθέτηση υπόθεσης ιατρικής αμέλειας, η οποία προκάλεσε το θάνατο της 39χρονης. Ωστόσο οι έρευνες θα συνεχιστούν και θα ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες όπως προνοεί η νομική οδός, έτσι ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η συγκεκριμένη υπόθεση.

Σε μαζική πνευμονική εμβολή φαίνεται να οφείλεται ο θάνατος της 39χρονης μητέρας πέντε παιδιών η οποία άφησε την τελευταία της πνοή χθες το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Όπως προκύπτει από τη νενομισμένη νεκροψία επί της σορού της 39χρονης γυναίκας, την οποία διενήργησε η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου στην παρουσία του επίσης ιατροδικαστού Πανίκου Σταυριανού εκ μέρους της οικογένειας, ο θάνατος της γυναίκας οφείλεται «σε μαζική πνευμονική εμβολή. Εχουν ληφθεί δείγματα από τη σορό για να σταλούν για τις απαραίτητες επιστημονικές εξετάσεις».

Η κηδεία της Τζένης Χωματά Οικονόμου θα τελεστεί σήμερα στις 16.30 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι και έγινε παράκληση αντί στεφάνων να δίνεται οικονομική ενίσχυση για την οικογένεια.

Υπενθυμίζεται ότι η 39χρονη γέννησε κοριτσάκι, το πέμπτο της παιδί, σε δημόσιο νοσηλευτήριο στη Λευκωσία και σύμφωνα με τους οικείους της, έκτοτε παρουσίασε κάποιες επιπλοκές.

Την Τετάρτη μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική στην Αγία Νάπα, όπου κρατήθηκε για παρακολούθηση, ωστόσο η υγεία της επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, όπου γύρω στις 06.29 διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Πηγή: SigmaLive