Έπεσε η αυλαία του 3ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής

a1 8 Γιάννης Καρούσος
a1 31 Γιάννης Καρούσος

Πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 7 Μαϊου το απόγευμα στο χώρο του Πάρκου Γλυπτικής η τελετή λήξης των εργασιών του 3ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής του Δήμου Αγίας Νάπας.

a2 3 Γιάννης Καρούσος

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Γιάννη Καρούσο ανέφερε ότι με τη δημιουργία του Πάρκου Γλυπτικής ο Δήμος τόλμησε να διαμορφώσει ένα νέο πρότυπο πολιτιστικής δημιουργίας και εικαστικής τέχνης, ένα υπαίθριο μουσείο με χιλιάδες επισκέπτες.

a3 3 Γιάννης Καρούσος

Ο Πολιτισμός πρόσθεσε, είναι ένας τομέας που ο Δήμος Αγίας Νάπας εκτιμά και προωθεί ετήσια μέσω ποικίλων εκδηλώσεων όπως η τελετή λήξης του 3ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής που αποτυπώνει το κλείσιμο ενός συναρπαστικού πολιτιστικού δεκαήμερου με ποικίλες εκδηλώσεις, που είχαν ως θέμα φέτος την “Κύπριδα Αφροδίτη” του Κάβο Γκρέκο με διαλέξεις, εισηγήσεις, θέατρο, μουσικοχορευτικά δρώμενα και ποιοτικά μουσικά ακούσματα.

Ο κ. Καρούσος διαβεβαίωσε ότι αυτή η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από τέσσερα θα συνεχίσει με την ίδια ζέση και το Πάρκο θα εμπλουτίζεται διαχρονικά και στα επόμενα διεθνή συμπόσια γλυπτικής ώστε ο κάθε επισκέπτης της Αγίας Νάπας να μπορεί να το χαίρεται και να αποκομίζει μία εστία πολιτισμού από τον Δήμο μας.

a4 2 Γιάννης Καρούσος

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Κίκης Κωνσταντίνου καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους αποκάλυψε για πρώτη φορά την νέα ονομασία του Πάρκου σε “Ακρόπολη της Αγίας Νάπας” την οποία ονομασία έχουν προσδώσει στο χώρο οι ίδιοι οι καλλιτέχνες και ανέφερε επίσης ότι οι γλύπτες αισθάνονται το ίδιο δέος που αισθάνονται όταν επισκέπτονται την Ακρόπολη των Αθηνών, έτσι το πάρκο Γλυπτικής Αγίας Νάπας ονομάζεται από σήμερα “ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ” της Αγίας Νάπας.

a5 Γιάννης Καρούσος

Ο κ. Κωνσταντίνου ευχαρίστησε θερμά το Δήμαρχο κ. Γιάννη Καρούσο για τη δέσμευση που πήρε σχετικά με την περαιτέρω ανάπτυξη του χώρου και τόνισε ότι οι ιδέες του τον βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο.

a6 1 Γιάννης Καρούσος

Στη συνέχεια έγινε από τον κ. Καρούσο η απονομή των αναμνηστικών δώρων και βραβείων στους καλλιτέχνες, σε άτομα που με την ενεργή και εθελοντική τους προσφορά συνέβαλαν στη διοργάνωση του Συμποσίου, στους χορηγούς και στους μαθητές της Αγίας Νάπας, οι οποίοι αρίστευσαν και διακρίθηκαν κατά τη σχολική χρονιά 2014-2015.

a7 1 Γιάννης Καρούσος

Το καλλιτεχνικό μέρος της τελετής διανθιζόταν με μουσική και τραγούδια του μεγάλου ΄Ελληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη τα οποία τραγούδησε το Μουσικό Σχήμα του Πολιτιστικού Ομίλου Αγίας Νάπας “Κάβο Γκρέκο”.

a 18 Γιάννης Καρούσος

Στη συνέχεια έγινε ξενάγηση στο Πάρκο όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα 97 έργα, τα οποία έχουν φιλοτεχνηθεί κατά τη διεξαγωγή των τριών Συμποσίων από γλύπτες, οι οποίοι προέρχονται από όλες σχεδόν τις χώρες της υφηλίου.

SotiraNews