Στην Κοφίνου οι 3 Σύροι που συνελήφθησαν στο Παραλίμνι

a 16 Αστυνομία, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 456 Αστυνομία, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτητών Διεθνούς Προστασίας στην Κοφίνου μεταφέρθηκαν οι τρεις άνδρες από τη Συρία που εντοπίστηκαν χθες βράδυ να επιβαίνουν σε σκάφος που ήταν ακυβέρνητο στη θάλασσα, τρία ναυτικά μίλια ανατολικά του Παραλιμνίου και διασώθηκαν από μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας.

Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου Ανδρέας Κωνσταντίνου «τα τρία άτομα ανακρίθηκαν σήμερα από την Υπηρεσία Αλλοδαπών της Δημοκρατίας και υπέβαλαν αίτημα για παροχή ασύλου».

Πρόσθεσε ότι «οι τρεις μεταφέρθηκαν το πρωί στο Κέντρο Υποδοχής Αιτητών Ασύλου στη Κοφίνου και θα παραμείνουν εκεί μέχρι να εξεταστεί το αίτημα τους για παροχή ασύλου».

Δείτε εδώ: Παραλίμνι:Σύροι σε ακυβέρνητο σκάφος σώθηκαν από Λιμενική

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι «όπως ισχυρίστηκαν στην Αστυνομία οι τρεις άνδρες δεν είχαν καμία πρόθεση να έρθουν στις ελεύθερες περιοχες. Ισχυρίστηκαν ακόμα ότι βρίσκονταν στα κατεχόμενα απ’ όπου τους έδιωξαν και με το ξύλινο σκάφος τους θα μετέβαιναν στη χώρα τους στη Συρία, ωστόσο εξαντλήθηκαν τα καύσιμα με αποτέλεσμα το σκάφος να πλέει ακυβέρνητο στη θάλασσα».

Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις 10 χθες βράδυ απέπλευσε άκατος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας Παραλιμνίου για έλεγχο ύποπτου σκάφους που εντοπίστηκε γύρω στα τρία ναυτικά μίλια ανατολικά του Παραλιμνίου.

Μία ώρα αργότερα, δηλαδή γύρω στις έντεκα το βράδυ εντοπίστηκε ένα ξύλινο σκάφος μήκους 12 μέτρων υπό σημαία Κογκό στο οποίο επέβαιναν τρεις άνδρες από τη Συρία, οι οποίοι ζήτησαν από τους άνδρες της Λιμενικής Αστυνομίας να τους μεταφέρουν στις ελεύθερες περιοχές.

Γύρω στις 11:45 χθες βράδυ το ξύλινο σκάφος κατέπλευσε στο αλιευτικό καταφύγιο Παραλιμνίου συνοδευόμενο από το σκάφος της Λιμενικής Αστυνομίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ