3D χάρτης της Αγίας Νάπας…λίαν συντόμως

a 16 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
Tρισδιάστατο τουριστικό χάρτη θα εκδώσει εντός των ημερών ο Δήμος Aγίας Νάπας για τους χιλιάδες τουρίστες του, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα αποσταλεί επιστολή στον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και στον ΚΟΤ ζητώντας την παρέμβαση τους ώστε οι ξενοδόχοι να μειώσουν κατά μία ώρα την προσφορά του all inclusive.

a 1084 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας και Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αμμοχώστου Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι «πέρσι είχαν τυπωθεί 50 χιλιάδες αντίτυπα του τουριστικού χάρτη της περιοχής, ο οποίος περιελάμβανε τα αξιοθέατα και τις φυσικές ομορφιές της περιοχής, με στόχο οι επισκέπτες να μπορούν εύκολα και γρήγορα να ενημερώνονται για τα αξιοθέατα, ιστορικά μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής».

Φέτος, συνέχισε «με τη συνεργασία της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αμμοχώστου, θα προχωρήσουμε σε αναβάθμιση του συγκεκριμένου χάρτη, ο οποίος θα γίνει τρισδιάστατος. Στόχος μας είναι να τυπώσουμε περίπου 600 χιλιάδες αντίτυπα ούτως ώστε την επόμενη τουριστική σαιζόν ο κάθε επισκέπτης που κάνει check – in στο ξενοδοχείο του, να παίρνει με το κλειδί του και ένα τέτοιο χάρτη».

Στις δηλώσεις του ο κ. Καρούσος αναφέρθηκε και στο θέμα του all inclusive και υπενθύμισε «το πρώτο παγκύπριο τουριστικό συνέδριο με το συγκεκριμένο θέμα είχε πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2014 στην Αγία Νάπα”. Το σημαντικό αποτέλεσμα που εξήχθηκε από το συνέδριο αυτό, είπε, ήταν πως ο ξένος επισκέπτης πρέπει να πειστεί να βγει από το ξενοδοχείο του και να αποκτήσει διάφορες εμπειρίες, όπως να δοκιμάσει κυπριακούς παραδοσιακούς μεζέδες σε μία ταβέρνα, να γευτεί ούζο και άλλα κυπριακά ποτά σε ένα μπαρ και να επισκεφθεί διάφορους χώρους και αξιοθέατα της περιοχής.

Ερωτηθείς για τα επόμενα βήματα στο θέμα της μείωσης του all inclusive, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας απάντησε πως «την ερχόμενη εβδομάδα θα αποστείλουμε επιστολή στον Υπουργό, Ενέργειας, Βιομηχανίας και Τουρισμού και στον ΚΟΤ στην οποία θα ζητούμε την παρέμβαση τους ώστε το all inclusive στα ξενοδοχεία να λήγει στις 11 το βράδυ αντί στις 12 τα μεσάνυχτα. Θεωρούμε ότι ένα τέτοιο μέτρο θα βοηθήσει πολύ τις μπυραρίες και τα άλλα καταστήματα εστίασης που μένουν ανοικτά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες».

Εξήγησε ότι «παρά το γεγονός ότι φέτος το all inclusive μειώθηκε σε σύγκριση με άλλες χρονιές, εντούτοις θέλουμε να βοηθήσουμε προκειμένου να λυθούν τα οποιαδήποτε προβλήματα που υπάρχουν στον κάθε τομέα ξεχωριστά. Υπολογίζουμε ότι λόγω της οικονομικής κρίσης αρκετοί ξένοι επισκέπτες προτίμησαν φέτος να πάρουν ημιδιατροφή αντί all inclusive».

Ταυτόχρονα, κατέληξε «όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου ετοιμάζουμε κατάλογο με διάφορες ενέργειες στις οποίες θα ζητήσουμε τη βοήθεια και συνεργασία κυβερνητικών και άλλων υπηρεσιών ώστε να επιλυθεί το σοβαρό πρόβλημα του all inclusive. Απώτερος στόχος είναι οι χιλιάδες επισκέπτες της Αγίας Νάπας και της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου να βγουν από τα ξενοδοχεία τους και να επισκεφθούν διάφορα αξιοθέατα της περιοχής και όχι μόνο, προκειμένου να τονωθούν οικονομικά και οι διάφορες μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Οσον αφορά το θέμα των bar crawls ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας είπε ότι «είμαστε σε συνεχή επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς ώστε το μεγάλο αυτό πρόβλημα να επιλυθεί πριν την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου το 2016».

Πηγή: ΚΥΠΕ