Στη δημιουργία 3D Street Art προσανατολίζεται ο Δήμος Αγίας Νάπας

a 4 Ειδήσεις
a 2212 Ειδήσεις

Ο Δήμος Αγίας Νάπας προσανατολίζεται στη δημιουργία 3D Street Art και για επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου θα εξευρεθεί υποβαθμισμένη περιοχή στην οποία καλλιτέχνες τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό θα δημιουργήσουν καταπληκτικές ζωγραφιές.

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος, δήλωσε ότι «στα πλαίσια του εμπλουτισμού της εμπειρίας του τουρίστα και για τη δημιουργία σημείων αναφορά για επισκέψεις στο Δήμο, καταβάλλουμε προσπάθειες για να εντοπίσουμε μια υποβαθμισμένη περιοχή ώστε να την μετατρέψουμε σε δρόμο 3D Street Art».

Πρόσθεσε ότι «η προσπάθεια αυτή θα ενσωματωθεί σε πρόταση την οποία θα υποβάλουμε στην επόμενη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Νάπας, για να πάρουμε τελική έγκριση προς υλοποίηση. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η συγκεκριμένη πρόταση θα λάβει έγκριση, αφού η δημιουργία τέτοιων δρόμων με 3D art στο εξωτερικό λαμβάνει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον από άτομα όλων των ηλικιών».

Ουσιαστικά, εξήγησε «θα προσπαθήσουμε να βρούμε τόσο κύπριους όσο και ξένους καλλιτέχνες ειδικούς στο 3D art για να δημιουργήσουν όλες αυτές τις εκπληκτικά ωραίες ζωγραφιές που βλέπουμε σε τοίχους σπιτιών, εργοστασίων ακόμα και δρόμων στο εξωτερικό. Ευρύτερος στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα Street Art Festival, το οποίο και θα καθιερώσουμε να γίνεται κάθε χρόνο».

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κάλεσε τους καλλιτέχνες που ασχολούνται με το 3D art να επικοινωνήσουν με το Δήμο για να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους.