4 «κρυφές» παραλίες στην επ. Αμμοχώστου που αξίζει να ανακαλύψεις

a 19 Αγία Θέκλα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Πρωταράς
a 771 Αγία Θέκλα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Πρωταράς

Να θες να πας για μπάνιο έτσι ώστε αντιμετωπίσεις τον καύσωνα των ημερών που «κτυπά» αλύπητα το νησί και να σκέφτεσαι ό,τι για να βρεις ξαπλώστρα σε μια από τις κοσμοπολίτικες παραλίες του νησιού τέτοια εποχή πρέπει να έχεις μέσο είτε με τον δήμαρχο είτε τουλάχιστον με τον υπεύθυνο στην παραλία. Πας;

Η ιστοσελίδα City Free Press σε άρθρο της ανακάλυψε 10 κρυφές παραλίες σε ολόκληρη την Κύπρο κι εμείς από το ρεπορτάζ “κλέψαμε” και παρουσιάζουμε τις 4 κρυφές παραλίες στην επαρχία Αμμοχώστου.

Πεζουνόσπηλιοι

a1 1 Αγία Θέκλα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Πρωταράς

Είναι μικρή, δύσκολα προσβάσιμη αφού ο μόνος τρόπος να κατεβείς είναι μέσω της σχετικά απότομων σκαλοπατιών, αλλά είναι πανέμορφη. Ψιλό χαλίκι, καθόλου ξαπλώστρες, καθαρά νερά για snorkeling γύρω από τα βράχια και γύρω-γύρω λευκοί ψηλοί βράχοι. Προνομιακά μπάνια για λίγους, κυρίως νεαρόκοσμο, αλλά και τολμηρούς γονείς που παίρνουν στα χέρια τα παιδιά και κατηφορίζουν στον μικρό αυτό παράδεισο. Βρίσκεται στην περιοχή Κάππαρη και όσοι πραγματικά θέλουν να την ανακαλύψουν, πρέπει να έχουν υπόψη πως… ρωτώντας πας στην πόλη! Μην διανοηθείς να φύγεις χωρίς να πάρεις μαζί σου τα σκουπίδια. Πολιτισμός!

Κάτερκο / Αγία Θέκλα, Σωτήρα

a2 Αγία Θέκλα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Πρωταράς

Μεταξύ της παραλίας Ποσειδώνας και της παραλίας Σειρήνες, της Αγίας Θέκλας, θα βρεις ανάμεσα στα βράχια και κοντά στον χωμάτινο δρόμο ένα πολύ μικρό κολπίσκο με άμμο. Η παραλία λόγω του μεγέθους της δεν είναι οργανωμένη αλλά αποτελεί μία «όαση» μέσα στο βραχώδες τοπίο. Μοναχικά και όχι μόνο μπάνια και όποιος προλάβει πρόλαβε!

Σειρήνες / Αγία Θέκλα, Σωτήρα

a3 Αγία Θέκλα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Πρωταράς

Πολύ μεγάλης έκτασης παραλία με κατάλευκη άμμο και κυρίως, χωρίς κοσμοσυρροή. Μέσα στο νερό υπάρχουν βράχια που δυσκολεύουν την πρόσβαση, όμως υπάρχουν φυσικά περάσματα στα οποία μπορείς να μπεις στο νερό και να κολυμπήσεις. Ο Δήμος έχει οργανώσει την παραλία με ξαπλώστρες και ομπρέλες, καθώς και υπηρεσίες λουομένων, όπως ντουζ, τουαλέτες και αποδυτήρια. Στην παραλία που φημίζεται και ως προορισμός για τέλεση πολιτικών γάμων, θα βρεις ακόμα και γήπεδο beach volley.

Ποταμός / Λιοπέτρι

a4 Αγία Θέκλα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Πρωταράς
Φωτογραφία: Cyprus Aerial Photography

Ο ποταμός Λιοπετρίου δεν φημίζεται μόνο για το αλιευτικό καταφύγιο, τις ψαροταβέρνες με το φρέσκο ψάρι και τη φυσική ομορφιά του αλλά και για μια ωραία ήσυχη μικρή παραλία που βρίσκεται δίπλα ακριβώς από την ψαροταβέρνα «Δημήτρειο». Αφού κάνεις το μπάνιο σου, πετάγεσαι δίπλα και παραγγέλνεις ολόφρεσκο ψάρι της βάρκας.

Πηγή: City Free Press