Φονικό Αγίας Νάπας: Μαζεύουν υλικό οι ανακριτές – Τα 4 στάδια

CEB1 33 Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, φάνος καλοψιδιώτης
CEB1 1265 Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, φάνος καλοψιδιώτης

Δεκάδες καταθέσεις αναμένεται να λάβει η τριμελής Ανεξάρτητη Ομάδα Ποινικών Ανακριτών που ορίστηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα για να ερευνήσει τα όσα διαδραματίστηκαν στο μακελειό της Αγίας Νάπας στις 23 Ιουνίου.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το SigmaLive καταθέσεις έχουν δώσει στους ανακριτές τόσο ο Αρχηγός όσο και ο Βοηθός Αρχηγός Αστυνομίας. Καταθέσεις εξάλλου θα παρθούν από Διευθυντές Τας Αρχηγείου, από τον βοηθό υπαρχηγό καθώς και από τους υπεύθυνους γραφείου συλλογής πληροφοριών του ΤΑΕ Αρχηγείου και όχι μόνο.

Από το στάδιο των καταθέσεων ενώπιον των ποινικών ανακριτών δεν θα λείψουν ούτε οι αρμόδιοι που χειρίστηκαν το θέμα της διαρροής πληροφοριών στους Σέρβους εκτελεστές οι οποίοι θα κληθούν να απαντήσουν το πώς και ποιοι χειρίστηκαν τα μηνύματα που λήφθηκαν από την Interpol.

Τα 3+1 βήματα των ανακριτών

Οι τρεις ποινικοί ανακριτές, Ανδρέας Πασχαλίδης, Παναγιώτης Πελαγίας και ο Αγαμέμνονας Δημητρίου, οι οποίοι διορίστηκαν, με εντολή να διερευνήσουν ενδεχόμενη εμπλοκή αστυνομικών σε αδικήματα διαπλοκής και διαφθοράς σε σχέση με την υπόθεση του τετραπλού φόνου στην Αγία Νάπα αναμένεται να ολοκληρώσουν το έργο τους εντός του χρονοδιαγράμματος που τους έχει δοθεί, έχοντας υπόψη ότι θα πρέπει να ακολουθήσουν αρκετά βήματα μέχρι την ολοκλήρωση του έργου τους.

Μετά την μελέτη του υλικού του τετραπλού φονικού η οποία προηγήθηκε του σταδίου των καταθέσεων, στο οποίο βρισκόμαστε τώρα, ακολουθεί η μελέτη του υλικού και η τυχόν συμπλήρωσή του. Τελευταίο βήμα είναι η παράδοση των συμπερασμάτων και ο εντοπισμός τυχόν ευθυνών σε αρμόδιους για λάθος ή ελλειπτικούς χειρισμούς στην υπόθεση του μακελλειού.

Πηγή: SigmaLive