Με μεγάλη επιτυχία το 40ο Φεστιβάλ Κολοκασιού (photos)

FDG 8140
FDG 8140

Με ανυπολόγιστα μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε την περασμένη Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου το 40ο Φεστιβάλ Κολοκασιού που διοργάνωσε η Πολιτιστική Επιτροπή του Δήμου Σωτήρας. Με το Φεστιβάλ, η Πολιτιστική Επιτροπή πέτυχε την αναβίωση του ιστορικού φεστιβάλ, γιορτάζοντας παράλληλα και την ολοκλήρωση 40 χρόνων από το πρώτο Φεστιβάλ Κολοκασιού που διοργάνωσε ο Ονήσιλος Σωτήρας το 1973.

Το Φεστιβάλ διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Σωτήρας και κύριος ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής και Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, κ. Λευτέρης Χριστοφόρου, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στην Πολιτιστική Επιτροπή του Δήμου Σωτήρας για τις σπουδαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει αλλά και στον Δήμο Σωτήρας γενικότερα για τον σημαντικό ρόλο που επιτελεί στα κοινά και τον τουρισμό ολόκληρης της επαρχίας Αμμοχώστου.

Ομιλία εκφώνησε και ο Γενικός Γραμματέας του Παναγροτικού Συνδέσμου, κ. Νεκτάριος Κάρυος, ο οποίος χαρακτήρισε την Πολιτιστική Επιτροπή του Δήμου ως μια “μηχανή ποιοτικών και σπουδαίων εκδηλώσεων” σε ολόκληρη την Κύπρο.

Στο Φεστιβάλ παρευρέθηκαν πέραν των 2000 επισκεπτών οι οποίοι γεύτηκαν το κολοκάσι μαγειρεμένο με διάφορους τρόπους, ενώ παράλληλα απόλαυσαν και το μουσικό πρόγραμμα που προσέφερε η ελληνίδα λαϊκή τραγουδίστρια, Κατερίνα Κούκα με το μουσικό σχήμα του Ηλία και της Μαρίας Κουλουμή.

Στην επιτυχία συνετέλεσε η πολύ καλή διαφήμιση και προώθηση του Φεστιβάλ, του οποίου κύριος Χορηγός Επικοινωνίας ήταν το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, με διαφημίσεις στους δύο τηλεοπτικούς σταθμούς και σε όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Χορηγοί επικοινωνίας, επίσης ήταν η ιστοσελίδα μας, το Ράδιο Πολιτεία 107.6, το περιοδικό Vantage της Αμμοχώστου και το TIME OUΤ.

Ανάμεσα στους χορηγούς ήταν και η μπύρα PRIME Microbrewery που παρευρέθηκε στο Φεστιβάλ με δικό της περίπτερο παραχωρώντας το 60% των κερδών της στο Σωματείο του Ονήσιλου.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν και αρκετά από τα Οργανωμένα Σύνολα του Δήμου, όπως ο Ονήσιλος Σωτήρας που ανέλαβε το φαγητό και την πώληση των ποτών, το Κέντρο Νεότητας που διασκέδαζε τα παιδιά με φουσκωτό, η Δημοτική Χορωδία με κρέπες, η Κοινοτική Αστυνόμευση του Δήμου, με ενημερωτικό υλικό και εγγραφές στον θεσμό του Παρατηρητή της γειτονιάς, ο Παναγροτικός με πώληση ποτών, η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού με πώληση ξηρών καρπών, οι Κατηχητικές Συνάξεις Σωτήρας με πώληση λουκουμάδων, το ίδρυμα Sophia Foundation for Children με πώληση δημιουργιών από τα παιδιά της Κένυα αλλά και η γεωπονική εταιρεία Agrolan. Συμμετείχαν επίσης και ο Δημοτικός Χορευτικός Όμιλος και η Δημοτική Ορχήστρα με χορευτικό παραδοσιακό πρόγραμμα κατά την έναρξη του Φεστιβάλ.

Την ευθύνη της διακόσμησης του χώρου ανέλαβε ο καθηγητής τέχνης και εικαστικός, Φάνης Σεργίου. Τεράστια ήταν και η βοήθεια που προσέφερε στη διοργάνωση του Φεστιβάλ και το εργατικό και υπαλληλικό προσωπικό του Δήμου Σωτήρας.

Δείτε φωτογραφίες από το Φεστιβάλ:

Πατήστε εδώ για να δείτε όλες τις φωτογραφίες

Φωτογραφίες: Photo di Georgia

SotiraNews