Πλαστά χαρτονομίσμα 400 χιλ. ευρώ εισήχθησαν στην Κύπρο

plasta euro 300x175 Πλαστά χαρτονομίσμα 400 χιλ. ευρώ εισήχθησαν στην ΚύπροΣτις 400 χιλιάδες ευρώ ανέρχεται η αξία των πλαστών χαρτονομισμάτων που έχουν εισαχθεί στην Κύπρο από μη ευρωπαϊκή χώρα, δήλωσε σήμερα ο Αρχηγός της Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου… Ο κ. Παπαγεωργίου είπε πως σε σχέση με την υπόθεση αυτή έχουν μέχρι σήμερα συλληφθεί τέσσερα πρόσωπα και καταζητείται πέμπτο πρόσωπο, το οποίο φέρεται να έχει εισαγάγει αρκετά μεγάλη ποσότητα πλαστών χαρτονομισμάτων.

Ανέφερε πως μόλις η Αστυνομία ολοκληρώσει τις ανακρίσεις, οι οποίες προχωρούν με πολύ γρήγορο ρυθμό θα ενημερωθεί το κοινό ώστε να προσέχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά αυτών των πλαστών χαρτονομισμάτων.

Εξάλλου αναφερόμενος σε χθεσινοβραδινή επιχείρηση της Αστυνομίας για πάταξη της πορνείας, ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε πως η Αστυνομία μέσα στα πλαίσια εφαρμογής του νόμου και της τάξης και καταπολέμησης της εμπορίας προσώπων πραγματοποίησε μια αρκετά μεγάλη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν μέλη της σχεδόν από όλα τα τμήματα του Σώματος.

Όπως ανέφερε συνελήφθηκαν πέντε πρόσωπα τα οποία έχουν διαπράξει σωρεία ποινικών αδικημάτων, «από εμπορία προσώπων, μαστροπεία και άλλα πολλά ποινικά αδικήματα».

«Ευελπιστούμε ότι θα εξασφαλίσουμε ικανοποιητική μαρτυρία εναντίον όλων των εμπλεκομένων με στόχο να προσαγάγουμε όλους ενώπιον της δικαιοσύνης», ανέφερε, και πρόσθεσε πως επίσης θα παρασχεθεί η αναγκαία βοήθεια στα άτομα που υπήρξαν θύματα εκμετάλλευσης.

«Στόχος μας δεν είναι μόνον η προσαγωγή των ενόχων ενώπιον της δικαιοσύνης αλλά και να βοηθούμε τα οποιαδήποτε πρόσωπα έγιναν θύματα αυτής της κατάστασης», ανέφερε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε πως θα μπορούσε κάποιος να πει πως πρόκειται για μια σπείρα, η οποία προωθούσε πρόσωπα στην πορνεία.

Η σπείρα, ανέφερε, αποτελείται και από Κύπριους και από αλλοδαπούς, αλλά τα πρόσωπα τα οποία τύγχαναν εκμετάλλευσης είναι κατά κύριο λόγο αλλοδαπές γυναίκες.

Σε σχέση με τον τρόπο που δρούσε το κύκλωμα ανέφερε πως γινόταν γνωστό με διάφορους τρόπους ότι στο τάδε υποστατικό προσφέρεται αγοραίος έρωτας. Πηγή: OnlyCY.com