Ολοκληρώθηκε η 41η Πορεία Χριστοδούλας στην επ. Αμμοχώστου

FullSizeRender2 Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 17 Απριλίου η καθιερωμένη 41η Παγκύπρια Πορεία Χριστοδούλας στην επαρχία Αμμοχώστου.

FullSizeRender2 1 Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά

Τους εθελοντές προσφώνησε από το Δημαρχείο Δερύνειας ο Επίτροπος Προεδρίας για ανθρωπιστικά θέματα και θέματα αποδήμων, κ. Φώτης Φωτίου, ο οποίος συμμετείχε στην πορεία.

FullSizeRender 1 Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά

Ακολούθως, οι εθελοντές έκαναν τη συμβολική πορεία από το Δημαρχείο Δερύνειας μέχρι το μνημείο της Χριστοδούλας στη Σωτήρα, εκεί που άφησε την τελευταία της πνοή το 1974, ξεριζωμένη από τον Αττίλα και προδομένη από την επάρατη νόσο.

IMG 0058 Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά

Τους εθελοντές υποδέχθηκε με καλωσόρισμα ο Δήμαρχος Σωτήρας, κ. Γεώργιος Τάκκας και στη συνέχεια ακοούθησε κατάθεση στεφανιώς και ανθοδεσμών.

IMG 0062 Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά

Ανάμεσα στους εθελοντές βρέθηκαν οι Δημάρχοι Σωτήρας και Παραλιμνίου, ο Κοινοτάρχης Φρενάρους, ο Έπαρχος Αμμοχώστου, ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αμμοχώστου, ο Υπεύθυνος Πυροσβεστικών Σταθμών Αμμοχώστου, ο Διοικητής της 7ης Ταξιαρχίας Πεζικού, ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΤ, βουλευτές, τοπικοί και άλλοι αξιωματούχοι.

IMG 0063 Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά

Ελπίδα για άλλη μια φορά ήταν η επόμενη πορεία να ξεκινήσει από το ελεύθερο Βαρώσι.




Δηλώσεις Φώτη Φωτίου:

IMG 0065 Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά


Είναι χρέος μας να ενισχύουμε τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο, δίνοντάς του τη δύναμη να συνεχίσει το θεάρεστο έργο που επιτελεί υπέρ των καρκινοπαθών και των οικογενειών τους, δήλωσε ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα Φώτης Φωτίου, σε χαιρετισμό του στην 41η Πορεία Χριστοδούλας, στη Δερύνεια.

Ο κ. Φωτίου ανέφερε πως “προσφέροντας από το χρόνο και τις δυνατότητες που έχει ο καθένας, δεν το κάνουμε για τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας. Το κάνουμε για τον εαυτό μας και όλη την κοινωνία, γιατί η ασθένεια αυτή κάθε άλλο παρά κάνει διακρίσεις”, είπε, προσθέτοντας πως “η ζωή του καθενός είναι μοναδική και πολύτιμη, και ο κάθε καρκινοπαθής έχει δικαίωμα στην καλύτερη θεραπεία και φροντίδα”.

Είναι στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε, “που δραστηριοποιείται ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, ως πολύτιμος συμπαραστάτης στο έργο της Πολιτείας, για την παροχή όσο το δυνατό πιο ολοκληρωμένης ανακουφιστικής φροντίδας προς τους πάσχοντες από την ασθένεια”.

Επεσήμανε πως ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος, το Διοικητικό του Συμβούλιο, οι επιστημονικοί του συνεργάτες και το άλλο προσωπικό που βρίσκεται στην υπηρεσία των ασθενών και των αγαπημένων τους, είναι άξιοι κάθε επαίνου.

Ο κ. Φωτίου συνεχάρη τις Τοπικές Αρχές καθώς και όλους τους εθελοντές και τις εθελόντριες για τη διοργάνωση της πορείας, και όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτήν για την υλοποίηση των στόχων της, και ευχήθηκε ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος να έχει πάντα τη δύναμη να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στους συνανθρώπους μας που τις χρειάζονται.

IMG 0068 Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά

SotiraNews