Ανοίγουν σήμερα τα σχολεία για 49,826 μαθητές και μαθήτριες

a 5761 Ειδήσεις
a 5761 Ειδήσεις

Ανοίγουν σήμερα τα σχολεία για 49,826 μαθητές και μαθήτριες! Σήμερα θα παρουσιαστούν στα σχολεία τους και οι μαθητές των γυμνασίων, λυκείων και τεχνικών σχολών.

Τα παιδιά θα κατανεμηθούν σε τμήματα, θα τους δοθούν τα βιβλία και θα συνεχίσουν κανονικά μαθήματα μέχρι τη μία και πέντε μετά το μεσημέρι.

Κατά τη νέα σχολική χρονιά θα φοιτήσουν συνολικά 49,826 μαθητές και μαθήτριες σε σύγκριση με 49, 795 την περσινή.

Στη πρώτη τάξη θα φοιτήσουν φέτος οκτώ χιλιάδες επτακόσια τριάντα ένα παιδιά.
Θα λειτουργήσουν συνολικά 340 δημοτικά σχολεία αφού τρία σχολεία, της Γαλάτας, της Μαραθάσας και του Κάθηκα, συμπλεγματοποιήθηκαν με τα Δημοτικά σχολεία Κακοπετριάς, Ευρύχου και Πολεμίου, αντίστοιχα.

Στο μεταξύ, μιλώντας στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Δημοσθένους είπε ότι η νέα σχολική χρονιά αρχίζει με τους καλύτερους οιωνούς.

Επισημαίνοντας ότι το Υπουργείο είναι πανέτοιμο να υποδεχθεί τους μαθητές, σημείωσε ότι η στελέχωση των σχολείων έχει ολοκληρωθεί, όλα τα βιβλία έχουν παραληφθεί από την Ελλάδα και έχουν διανεμηθεί στα σχολεία και έγιναν οι τελευταίοι έλεγχοι, όπου υπάρχουν εργοτάξια.

Αν θέλουμε, κατέληξε ο υπουργός Παιδείας, να έχουμε καινούργια και αναβαθμισμένα σχολεία με στατική και αντισεισμική επάρκεια, τότε τα εργοτάξια θα υπάρχουν.

Πηγή: iKypros.com