Επ.Αμμοχώστου: Επεισόδια στη δίκη της 57χρονης που έβαζε ούρα στο νερό συναδέλφων της

CEB1 50 Αστυνομία, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, Δικαστήριο, Ειδήσεις
CEB1 119 Αστυνομία, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, Δικαστήριο, Ειδήσεις

Σε εννέα μήνες φυλάκιση καταδίκασε την Τρίτη (08/08) το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου 57χρονη, η οποία κρίθηκε ένοχη στην κατηγορία της κακόβουλης χορήγησης δηλητηρίου, δηλαδή έβαζε ούρα στα πλαστικά μπουκαλάκια νερού συναδελφισσών της για εκδίκηση.

Σύμφωνα με τον «Πολίτη», η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε την οργή της κατηγορούμενης και οικείων της που ήταν στην αίθουσα, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και να κληθούν αστυνομικές ενισχύσεις για προστασία της δικαστού και της εκπροσώπου της κατηγορούσας αρχής, οι οποίες δέχθηκαν απειλές.

Η 57χρονη κρίθηκε ένοχη μετά από ακροαματική διαδικασία σε πέντε συνολικά κατηγορίες, για χορήγηση δηλητηρίου ή απόπειρα χορήγησης δηλητηρίου με σκοπό την πρόκληση σωματικής βλάβης σε άλλα πρόσωπα. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2015. Η κατηγορούμενη εργαζόταν ως καθαρίστρια σε γενικό νοσοκομείο της επαρχίας.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, με τη χρήση ειδικού σωληναρίου λάμβανε ποσότητες ούρων από τις λεκάνες των αποχωρητηρίων του νοσοκομείου και στη συνέχεια έβαζε τα ούρα μέσα στα πλαστικά μπουκαλάκια νερού συναδελφισσών της. Τα μπουκάλια με το νερό ήταν σε κοινό χώρο που διατηρούσαν οι καθαρίστριες. Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, η 57χρονη προέβαινε στις πράξεις αυτές για να εκδικηθεί τις συναδέλφισσές της επειδή θεωρούσε ότι δεν της συμπεριφέρονταν με καλό τρόπο.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, επιβάλλοντας την ποινή, η επαρχιακή δικαστής Άννα Πανταζή τόνισε τη σοβαρότητα των αδικημάτων στα οποία κρίθηκε ένοχη η κατηγορούμενη, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει παρόμοια υπόθεση στην κυπριακή νομολογία που να έχει εκδικαστεί στο παρελθόν. Η δικαστής χαρακτήρισε αποτρόπαια την πράξη της 57χρονης, η οποία, όπως είπε, έθεσε σε σοβαρότατο κίνδυνο την υγεία συναδελφισσών της.

Με το άκουσμα της ποινής επικράτησε χάος στο δικαστήριο Παραλιμνίου. Η κατηγορούμενη αντέδρασε και άρχισε να βρίζει τη δικαστή και την εκπρόσωπο της κατηγορούσας αρχής Πόπη Πίτσιλλου. Η τελευταία αναγκάστηκε να κλειδωθεί σε αίθουσα δικαστή, υπό την προστασία αστυνομικών, προκειμένου να γλυτώσει από το μένος των οικείων της κατηγορουμένης. Κλήθηκαν ενισχύσεις και τα πνεύματα ηρέμησαν με την πάροδο αρκετής ώρας. Η δικαστής και η δημόσια κατήγορος φυγαδεύτηκαν με αστυνομική συνοδεία.

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ / Newsbombcy