Πάνω από 5 εκατομμύρια για τις Κυπριακές Αερογραμμές

a 189 Ειδήσεις
a 6317 Ειδήσεις
Εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο

Ποσό ύψους 5.034.000 ευρώ ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο ως αποζημίωση για το 2011 προς τις Κυπριακές Αερογραμμές λόγω του άνισου ανταγωνισμού τον οποίο υφίσταται η εταιρεία, αποτέλεσμα της απαγόρευσης των πτήσεων στον εναέριο χώρο της Τουρκίας… 

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της Συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος εξήγησε ότι η αποζημίωση παρέχεται καθώς οι Κυπριακές Αερογραμμές βρίσκονται μονίμως σε μειονεκτική θέση έναντι άλλων αεροπορικών εταιρειών λόγω της απαγόρευσης των υπερπτήσεων στον εναέριο χώρο της Τουρκίας, γεγονός που, όπως είπε, ανεβάζει το κόστος των πτήσεων αφού είναι μεγαλύτερης διάρκειας και μακρύτερων δρομολογίων.

Εξήγησε παράλληλα ότι η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε για υπολογισμό της αποζημίωσης είναι ίδια με αυτή που χρησιμοποιήθηκε για την περίοδο 2004-2010, ύψους 20 εκ. ευρώ, η οποία είχε συμφωνηθεί με το Eurocontrol.

Ανέφερε τέλος πως ο Υπουργός Οικονομικών θα καταθέσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων σχετικό νομοσχέδιο για έγκριση του συγκεκριμένου ποσού.