Λάθος στόχος στο 5πλο φονικό της Αγίας Νάπας;

a 6133 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 6133 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Στο ψαχνό φαίνεται να χτυπούσαν οι δράστες του μακελειού

Στο ψαχνό φαίνεται να πουροβολούσαν οι εκτελεστές του πενταπλού φονικού στην Αγία Νάπα και δεν αποκλείεται να έχουν κτυπήσει και λάθος στόχους, σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας Αλήθεια…

Δεν ήξεραν ποιό/ους κτυπούσαν οι δράστες του πρωτοφανούς για τα Aαστυνομικά χρονικά της Κύπρου, στυγερού και αποτρόπαιου φόνου πέντε ανθρώπων της νύχτας, τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στην Αγία Νάπα. Κυριολεκτικά κτυπούσαν στο ψαχνό, πιστεύουν οι ανακριτές, που αναμένουν εναγωνίως να εντοπισθούν και να συλληφθούν οι δύο αλλοδαποί δράστες του απίστευτου εγκλήματος, για να πληροφορηθούν και «επίσημα» τους λόγους της που το διέπραξαν. Ήδη το πρώτο συμπέρασμα εξετάζεται επισταμένα από πολλούς αξιωματικούς και ντέτεκτιβς κατά πόσο επρόκειτο για «λάθος στόχο» στο αυτοκίνητο γνωστού επιχειρηματία της Αγίας Νάπας.

Το ενδεχόμενο να είναι αλλοδαποί [κάτοχοι Ελληνικών διαβατηρίων], αν πράγματι βρίσκονται στα κατεχόμενα ή έφυγαν από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμβου, οι δράστες, προβληματίζει έντονα τους ανακριτές. Αν πρόλαβαν και πέρασαν από τα οδοφράγματα Περγάμου και Στροβιλιών στα κατεχόμενα, τότε τα πράγματα θα δυσκολεύσουν αφάνταστα. Η Αστυνομία θα προσπαθήσει διακριτικά μέσον ανθρώπων της στα κατεχόμενα για να επιβεβαιωθεί.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια αστυνομικοί σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης θα ερευνήσουν και πάλι σήμερα τους καταλόγους των αναχωρησάντων μετά τις 5-6 το πρωί του Σαββάτου, από τα αεροδρόμια και λιμάνια της ελεύθερης Κύπρου σε μια προσπάθεια να εντοπισθούν οι δύο καταζητούμενοι ύποπτοι. Υπόνοιες ότι δυνατόν να τους κρύβουν ομοεθνείς τους στη Κύπρο, θεωρούνται απομακρυσμένες.

Η Αστυνομία προγραμμάτιζε συνάντηση σήμερα Τετάρτη με τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κ. Πέτρο Κληρίδη για να συζητήσει μαζί του το ενδεχόμενο να εκδοθεί Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των δύο καταζητούμενων σε περίπτωση που δεν εκτελεσθεί το Κυπριακό ένταλμα για λόγους ανώτερης βίας και αποδειχθεί ότι διέφυγαν ήδη στο εξωτερικό διά μέσου των κατεχομένων.

Όπως είναι γνωστόν οι πέντε , δολοφονήθηκαν με 8 σφαίρες/ βολίδες, όπως απέδειξε η νεκροτομή στη σορό τους, αλλά στη σκηνή βρέθηκαν 14 κάλυκες. Έτσι οι έρευνες από την βαλλιστική υπηρεσία του Αρχηγείου Αστυνομίας, συνεχίζονται για να διαπιστωθεί τι είδους όπλο χρησιμοποιήθηκε και που κατέληξαν οι υπόλοιπες σφαίρες. Όλα θα εξαρτηθούν από την έκθεση των ιατροδικαστών Σοφοκλή Σοφοκλέους και Νίκου Χαραλάμπους, η οποία αναμένετο να υποβληθεί αρμοδίως σήμερα Τετάρτη για να εξετασθεί και να καταχωρηθεί στο φάκελο της πολύκροτης υπόθεσης.

Τα πέντε τραγικά θύματα, οι Φίλιππος Λουκαϊδης 33 ετών και Μάριος Καραολίδης 28 ετών από τη Λευκωσία, κηδεύθηκαν στη γενέτειρα τους. Ο Γιώργος Γεωργίου ή Ρουσιάς, ή Σατανάς ή Κοτσούδιας 35 ετών κηδεύθηκε στο Παραλίμνι. Οι Ρουμάνοι Τζιωρτζάουν Καταλικομάντ 31 ετών και Μαρσέλ Αουρέλ Κολεάτα 35 ετών γίνονται διευθετήσεις με την Πρεσβεία της Ρουμανίας στη Λευκωσία για να αποσταλούν οι σοροί για ταφή στη χώρα τους.

Πηγή: ΑΛΗΘΕΙΑ