Κράτηση 6 ημερών στον 35χρονο από το Παραλίμνι για τα 34 φυτά κάνναβης

CEB1 155 Αστυνομία, Ειδήσεις, Ναρκωτικά, Νέα Αμμοχώστου
CEB1 654 Αστυνομία, Ειδήσεις, Ναρκωτικά, Νέα Αμμοχώστου

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης έξι ημερών εναντίον 35χρονου ξενοδοχειακού υπαλλήλου από το Παραλίμνι για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β δηλαδή 34 φυτών κάνναβης με σκοπό τη προμήθεια σε άλλο πρόσωπο, καλλιέργειας φυτών κάνναβης, κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β, προμήθεια ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β από άλλο πρόσωπο, χρήση ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β και κατοχής σκεύους ειδικά κατασκευασμένου για χρήση κάνναβης.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν από το Δεκέμβριο του 2016 μέχρι τις 14 Μαρτίου 2017 στο Παραλίμνι.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης σήμερα γύρω στις 01.20 τα ξημερώματα μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Αγίας Νάπας, της Τροχαίας Αμμοχώστου και τον επόπτη ασφαλείας, κατόπιν τροχονομικού ελέγχου ανέκοψαν για έρευνα αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 35χρονος ύποπτος από το Παραλίμνι.

Κατά τον έλεγχο η Αστυνομία διαπίστωσε ότι το αυτοκίνητο μύριζε έντονα κάνναβη και μετά από έρευνα εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων δύο καπνισμένα χειροποίητα τσιγάρα και ένα χειροποίητο τσιγάρο που περιείχαν κάνναβη.

Επίσης σε άλλο σημείο του αυτοκινήτου εντοπίστηκε νάιλον σακουλάκι που περιείχε 17 γραμμάρια κάνναβη.

Ο 35χρονος συνελήφθη και μεταφέρθηκε στα γραφεία της ΥΚΑΝ Αμμοχώστου. Με τη συγκατάθεση του, τα μέλη της ΥΚΑΝ διενήργησαν έρευνα στην οικία του στο Παραλίμνι όπου στο υπνοδωμάτιο του εντοπίστηκαν δύο τέντες θερμοκηπίου με φωτισμό και εξαερισμό, όπου υπήρχαν συνολικά 34 φυτά κάνναβης ύψους από 10 – 60 εκατοστά σε πλαστικές γλάστρες και πλαστικά κουτιά.

Ολα τα ανευρεθέντα μαζί με ένα ψεκαστήρα, θερμόμετρο δωματίου, υγρόμετρο και εξοπλισμό θερμοκηπίου παραλήφθηκαν από την Αστυνομία ως τεκμήρια.

Ο 35χρονος παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα εξαήμερης κράτησης του.

Η ΥΚΑΝ κλιμάκιο Αμμοχώστου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ