64 φοιτητές έλαβαν υποτροφία από τον Οργανισμό Νεολαίας

IMG 153 1030x704 Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου

64 φοιτητές, κυρίως μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου, έλαβαν υποτροφία από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Φοιτητές σε Δράση».

Πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα επιχορηγήσεων για υποστήριξη και ενδυνάμωση των φοιτητών, το οποίο υλοποιείται από τον Οργανισμό Νεολαίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Το πρόγραμμα συνδέεται άμεσα με την υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για τη Νεολαία και συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων που τίθενται σε αυτή.  Σκοπός των υποτροφιών είναι η χρηματοδότηση φοιτητών για εκπόνηση ερευνών στο πλαίσιο των σπουδών τους, νοουμένου ότι το θέμα της έρευνας που διεξάγουν συνδέεται με μια από τις θεματικές της Εθνικής Στρατηγικής για τη Νεολαία.

Αποτελεί θέση του Οργανισμού Νεολαίας ότι οι πολιτικές και οι αποφάσεις για τους νέους πρέπει να στηρίζονται σε έγκυρα δεδομένα όπως αυτά αποτυπώνονται σε αξιόπιστες έρευνες. Μέσα από την παραχώρηση των υποτροφιών ενισχύεται η έρευνα και τεκμηρίωση σε θέματα νεολαίας, αφού τα ερευνητικά αποτελέσματα θα αξιοποιηθούν από τον Οργανισμό για τον καταρτισμό προτάσεων πολιτικής και προγραμμάτων για τους νέους της Κύπρου.

Όπως δήλωσε και ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Παναγιώτης Σεντώνας: «πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα με αμοιβαίο όφελος: οι νέοι ενισχύονται για να φέρουν σε πέρας την έρευνά τους, ενώ ο Οργανισμός αποκτά μια δεξαμενή άντλησης δεδομένων για το μπόλιασμα των πολιτικών που σχεδιάζει για τους νέους».

Με την υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων, υπηρετείται το όραμα και η αποστολή του Οργανισμού που είναι να συμβάλει στην ενδυνάμωση των νέων, δίνοντάς τους τη στήριξη και τις ευκαιρίες που δικαιούνται για να αξιοποιήσουν τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους προς όφελος των ιδίων, αλλά και της κοινωνίας.