Στη νέα πίστα στη Λίμνη Παραλιμνίου ο 7ος Αγώνας Motocross

DSCN1887 Λίμνη Παραλιμνίου, Μοτοσυκλέτα
DSCN1887 Λίμνη Παραλιμνίου, Μοτοσυκλέτα

Προβάδισμα στη μάχη του τίτλου απέκτησε ο Γιώργος Παπαλοΐζου, καθώς ήταν ο μεγάλος νικητής του έβδομου αγώνα motocross που έγινε στην καινούργια πίστα της λίμνης Παραλιμνίου που διοργάνωσε την Κυριακή, 23 Απριλίου η Λέσχη Φίλων Μοτοσικλέτας επ. Αμμοχώστου.

Κόντρες ρόδα με ρόδα, πτώσεις και αδρεναλίνη στα ύψη ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του αγώνα, που έγινε σε μια εκπληκτική πίστα της οποίας το οδόστρωμα είναι ίσως το ιδανικότερο για αυτού του είδους αγώνες.

DSCN1925 Λίμνη Παραλιμνίου, Μοτοσυκλέτα

Αγωνιστικά, κάνοντας αρχή με την κατηγορία ΜΧ1, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Γιώργος Παπαλοΐζου ήταν σούπερ, καταφέρνοντας να κερδίσει και τα δυο χιτ της κατηγορίας και να αποσπαστεί στη βαθμολογία. Δεν ήταν όλα ρόδινα όμως καθώς με την εκκίνηση του πρώτου χιτ Παπαλοΐζου και Χρίστος Τσαγγαράς συγκρούστηκαν στα μέσα του πρώτου γύρου με αποτέλεσμα και οι δυο να έχουν πτώση. Τα ηνία πήρε ο Μαρίνος Τσαγγαράς ο οποίος οδήγησε τον αγώνα για αρκετή ώρα. Από την τελευταία θέση ο Παπαλοΐζου εξαπέλυσε μεγάλη αντεπίθεση και λίγο πριν από το τέλος κατάφερε να περάσει στην πρώτος. Μεγάλη μάχη για τη δεύτερη θέση έγινε μεταξύ των δυο πολυπρωταθλητών, Μαρίνου Τσαγγαρά και Σάββα Σάββα, οι οποίοι έφεραν στη θύμηση τις δικές τους κόντρες όταν μάχονταν για το πρωτάθλημα. Τελικά δεύτερος τερμάτισε ο Τσαγγαράς και τρίτος ο Σάββας Σάββα, με τον συνδιεκδικητή του τίτλου Λάμπρο Τσαγγαρά να τερματίζει τέταρτος.

Στο δεύτερο χιτ ο Παπαλοΐζου κατάφερε να μείνει μακριά από περιπέτειες και παίρνοντας νωρίς την πρωτοπορία κατάφερε να τη διατηρήσει μέχρι το τέλος. Δεύτερος τερμάτισε για ακόμα ένα αγώνα ο εκπληκτικός Σάββας Σάββα και την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Λάμπρος Τσαγγαράς. Μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα ο Παπαλοΐζου αποσπάστηκε 14 βαθμούς από τον δεύτερο Λάμπρο Τσαγγαρά (303 έναντι 289) και έχει τον πρώτο λόγο για τον τίτλο. Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας εξακολουθεί να βρίσκετε ο Χρίστος Τσαγγαράς ο οποίος όμως νοιώθει έντονη την ανάσα του Σάββα Σάββα, αφού η μεταξύ τους διαφορά μειώθηκε στους 3 βαθμούς.

DSCN1850 Λίμνη Παραλιμνίου, Μοτοσυκλέτα

Στην κατηγορία ΜΧ2 ο Χρύσανθος Γεωργίου βρέθηκε σε μεγάλη μέρα και κατάφερε να φύγει νικητής από τη λίμνη. Στο πρώτο χιτ οι Γεωργίου και Μιχάλης Πάμπουκκας ήταν πραγματικά αφηνιασμένοι καταφέρνοντας να περάσουν ακόμα και τους αναβάτες της κατηγορίας ΜΧ1. Οι μεταξύ τους μάχες ήταν συγκλονιστικές καθώς ανταλλάσσονταν συνεχώς στην πρώτη θέση. Ο Γεωργίου κατάφερε να οδηγήσει το χιτ για αρκετή ώρα όμως ο Πάμπουκκας προς το τέλος τον έφτασε ξανά με αποτέλεσμα να ξαναφουντώσει η μάχη για τη νίκη. Τελικά μετά από πολύ καλή οδήγηση ο Γεωργίου πήρε τη νίκη, ο Πάμπουκκας τερμάτισε δεύτερος και την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Αντρέας Γεωργίου. Ίδιο ακριβώς ήταν το αποτέλεσμα και στο δεύτερο χιτ χωρίς όμως τις μάχες που είδαμε στο πρώτο.

Στη βαθμολογία ο Μιχάλης Πάμπουκκας είναι μια ανάσα από τον τίτλο καθώς η διαφορά από το δεύτερο Αντρέα Γεωργίου είναι στους 31 βαθμούς και δύσκολα μπορεί να καλυφθεί. Στην τρίτη θέση είναι ο Μάριος Πάμπουκκας και τέταρτος ο Γιώργος Βαρνάνβα.

Χωρίς αντίπαλο τρέχει στην κατηγορία ΜΧ3 ο Μάριος Μούσκου. Μπορεί να μην εκκίνησε καλά στο πρώτο χιτ, όμως ανέκαμψε νωρίς τερματίζοντας άνετα στην πρώτη θέση. Στο δεύτερο χιτ η επικράτηση του ήταν ακόμα πιο εύκολη και πλέον είναι αγκαλιά με το πρωτάθλημα. Από μια δεύτερη και μια τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Νεόφυτος Κανάρης και Μαρίνος Ζιντήλης με τον Κανάρη να τερματίζει στο τέλος της μέρας δεύτερος. Τρίτος τερμάτισε ο Ζιντήλης και τέταρτος ο Κωνσταντίνος Θεοδώρου.

DSCN1972 Λίμνη Παραλιμνίου, Μοτοσυκλέτα

Στη βαθμολογία ο πρωτοπόρος Μάριος Μούσκου πάει στον τελευταίο αγώνα με πλεονέκτημα 37 βαθμών από το δεύτερο Νεόφυτο Κανάρη και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα πανηγυρίσει το πρωτάθλημα. Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας εξακολουθεί να είναι ο Κωνσταντίνος Θεοδώρου.

Στην ΜΧ3 OVER η νίκη του Γιώργου Σιδερένιου τον ανέβασε δεύτερο στη βαθμολογία, δίνοντας παράλληλα νέο ενδιαφέρον στην κατηγορία. Μάζεψε 50 βαθμούς, μείωσε τη διαφορά από την κορυφή στους 15 και όλα θα κριθούν στον τελευταίο αγώνα. Αρκετά ανεβασμένος ήταν και ο Γιώργος Σάββα ο οποίος τερμάτισε δεύτερος στον αγώνα έχοντας μια τρίτη και μια δεύτερη θέση στα δυο χιτ. Τρίτος στον αγώνα τερμάτισε ο Κοσμάς Βασιλείου ο οποίος και στα δυο χιτ ήταν τέταρτος.

Στη βαθμολογία ο Νικηφόρος Κούρρης παρά τον τερματισμό στην τέταρτη θέση, εντούτοις εξακολουθεί να προηγείται ενώ όπως προαναφέραμε ο Γιώργος Σιδερένιος πέρασε δεύτερος. Τον τρίτο Κοσμά Βασιλείου, τον τέταρτο Αρτέμη Καρατσιόλη και τον πέμπτο Γιώργο Σάββα χωρίζουν μόλις 3 βαθμοί και στον τελευταίο αγώνα αναμένονται συγκλονίστηκες μάχες.

Οι συνήθης ύποπτοι της κατηγορίας ΜΧ4 ήταν αυτοί που πρωταγωνίστησαν σε ακόμα ένα αγώνα. Άριστος Γεωργίου και Νεόφυτος Τσαγγαράς μας χάρισαν ακόμα μια συγκλονιστική μάχη στην προσπάθεια τους για επικράτηση. Στο πρώτο χιτ οι δυο τους έδωσαν μάχη ρόδα με ρόδα, με τον Τσαγγαρά να καταφέρνει να πάρει τη νίκη, τον Γεωργίου να τερματίζει δεύτερος και την τριάδα να συμπληρώνει ο Κύπρος Καρατζιάς. Ίδιοι πρωταγωνιστές και στο δεύτερο χιτ με τον Άριστο Γεωργίου αυτή τη φορά να καταφέρνει να κερδίσει το χιτ και συνάμα τον αγώνα. Ο Τσαγγαράς τερμάτισε δεύτερος και την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Κύπρος Καρατζιάς.

DSCN1976 Λίμνη Παραλιμνίου, Μοτοσυκλέτα

Μετά το τέλος του πρώτου χιτ, οι τρείς πρώτοι τιμωρήθηκαν με αφαίρεση βαθμών, καθώς υπο καθεστώς κίτρινης σημαίας δεν ελάττωσαν ταχύτητα και συνέχισαν να κινούνται σε ρυθμούς αγώνα.

Στη βαθμολογία αναλλοίωτη παρέμεινε η κατάσταση στην κορυφή, με τον Άριστο Γεωργίου να εξακολουθεί να προηγείται με 331 βαθμούς έναντι 313 του Νεόφυτου Τσαγγαρά. Στην τρίτη θέση βρίσκετε ο Αδάμος Μανώλη ο οποίος όμως δεν αγωνίστηκε χθες.

Ο Χρίστος Κιμήτρη ήταν ο μεγάλος νικητής της κατηγορίας ΜΧ85. Για ακόμα ένα αγώνα έδωσε σκληρές μάχες με τον Βίκτωρα Ζαχαρία και κατάφερε στο τέλος της μέρας να μειώσει τη μεταξύ τους διαφορά. Μπορεί να πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού στο πρώτο χιτ, όμως η πρώτη θέση πήγε στον Ζαχαρία καθώς ο Κιμήτρης σε μια άτυχη στιγμή γλίτωσε από πτώση, όμως έκοψε άθελα του δρόμο με αποτέλεσμα να αποκτήσει πλεονέκτημα. Στο δεύτερο χιτ έβαλε το κεφάλι κάτω και μετά από πολλές μάχες κατάφερε να περάσει τον Ζαχαρία και να κερδίσει τον αγώνα. Ο Ζαχαρία από την πλευρά του είχε πτώση με αποτέλεσμα να περιοριστεί στην τρίτη θέση. Δεύτερος τερμάτισε ο Έλληνας Αριστόδημος, τέταρτος ο Γιώργος Τσαγγαράς και πέμπτος ο Βρυώνης Βλάσιου.

DSCN1811 Λίμνη Παραλιμνίου, Μοτοσυκλέτα

Στη βαθμολογία ο Βίκτωρας Ζαχαρία εξακολουθεί να προηγείται με 317 βαθμούς, δεύτερος είναι ο Χρίστος Κιμήτρη με 300 βαθμούς και τρίτος ο Γιώργος Τσαγγαράς με 265 βαθμούς. Στην τέταρτη και πέμπτη θέση είναι οι Αριστόδημος Έλληνας και Βρυώνης Βλάσιου με 235 και 166 βαθμούς αντίστοιχα.

Μεγάλο ενδιαφέρων παρουσίασε και η κατηγορία ΜΧ65 όπου ο Αντώνης Γεωργίου κυριολεκτικά στο νήμα κατάφερε να φύγει νικητής. Στο πρώτο χιτ ο Ντομινίκ Κολοκάσης ήταν ο μεγάλος νικητής αφήνοντας δεύτερο τον Αντώνη Γεωργίου και τρίτο τον Σπύρο Γιάγκου. Οι μικροί κράτησαν το καλύτερο για το τέλος, καθώς όλα κρίθηκαν κυριολεκτικά στο τελευταίο μέτρο. Ο Σπύρος Γιάγκου κατάφερε να πάρει κεφάλι, με τον Ντομινίκ Κολοκάση να ακολουθεί.

Ο Αντώνης Γεωργίου μετά από πτώση έμεινε τελευταίος, όμως βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να αντεπιτεθεί και στην ευθεία πριν από τον τερματισμό να περάσει τους Γάγκου και Κολοκάση πανηγυρίζοντας έξαλλα τη νίκη. Ο Αντώνης Γεωργίου είναι πάντα πρώτος στη βαθμολογία με 274 βαθμούς, δεύτερος είναι ο Ντομινίκ Κολοκάσης με 261 και τρίτος ο Σπύρος Γιάγκου με 223. Ακολουθούν οι Κωνσταντίνος και Μιχάλης Χρυσοστόμου με 199 και 175 βαθμούς αντίστοιχα και τις θέσεις 6,7 και 8 καταλαμβάνουν οι Κυριάκος Παφίτης, Νίκος Καραπιττίδης και Άθως Αθηνή.

Πολύ καλός ήταν ο αγώνας στην καινούργια πίστα της λίμνης, αφήνοντας υποσχέσεις για ακόμα καλύτερους στο μέλλον. Υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης στις εγκαταστάσεις και όταν αυτά γίνουν με τη νέα χρονιά τότε θα μιλάμε για πίστα πολύ ψηλών προδιαγραφών. Το Σωματείο Μοτοσυκλέτας Αμμοχώστου έκανε πολύ καλή δουλειά και όπως διαβεβαίωσαν οι ιθύνοντες του έχουν ακόμα πολλά να κάνουν.

Όλοι οι τίτλοι θα κριθούν στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, ο οποίος θα διεξαχθεί στην πίστα MXPRO στην Ποταμιά στις 14 Μαΐου. Στάθης Ευσταθίου Φωτογραφίες: S&M PICS.

DSCN1915 Λίμνη Παραλιμνίου, Μοτοσυκλέτα

Πηγή: smracingnews / Φωτογραφίες: S&M Pics /
Λέσχη Φίλων Μοτοσικλέτας επ. Αμμοχώστου