Αυγόρου: Αθώος δηλώνει ο 70χρονος που κατηγορείται για απόπειρα φόνου

a 25 Αστυνομία, Δικαστήριο, Έγκλημα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 539 Αστυνομία, Δικαστήριο, Έγκλημα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Με ανώμοτη δήλωση απολογήθηκε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου ο Καλλής Αντωνίου 70 ετών από το Αυγόρου, που κατηγορείται για απόπειρα φόνου του συγχωριανού του Παναγιώτη Σολωμού 67 ετών που διεπράχθη στις 9 Νοεμβρίου 2015.

Ο Αντωνίου είχε κληθεί σε απολογία από το Κακουργιοδικείο στις 4 Ιανουαρίου ενώ την ίδια μέρα εξέδωσε ενδιάμεση απόφαση κρίνοντας ότι έχει αποδειχθεί εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον του 70χρονου.

Στην ανώμοτη δήλωση του ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε λεπτομερώς στην κατάσταση της υγείας του, στις προσωπικές του συνθήκες, στα γεγονότα της υπόθεσης και ανέφερε πως δεν ήταν ο ίδιος που πυροβόλησε τον Παναγιώτη Σολωμού αφού όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν είμαι άνθρωπος που θέλει το κακό κανενός ανθρώπου. Κάποιος άλλος τον πυροβόλησε και η Αστυνομία έπρεπε να διερευνήσει καλύτερα αυτή την υπόθεση και δεν το έκανε».

Ανέφερε ακόμα ότι δεν γνωρίζει γιατί ο Σολωμού είπε πως ο ίδιος τον πυροβόλησε, σημείωσε πως «τη συγκεκριμένη ημέρα ήταν στο σπίτι» του και εξέφρασε λύπη για το συμβάν που έτυχε στον συγχωριανό του.

«Σας διαβεβαιώνω ότι δεν έχω καμία σχέση με τούτη την υπόθεση που είμαι κατηγορούμενος. Είμαι αθώος. Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του Δικαστηρίου και στην δικαιοσύνη ότι θα αθωωθώ και θα δικαιωθώ» είπε και σημείωσε πως όταν στις 9 Νοεμβρίου 2015 συνελήφθη και μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, έδωσε οικειοθελώς τη συγκατάθεση του για να ερευνηθούν τα ρούχα, το σώμα και το αυτοκίνητο του για δείγματα πυρίτιδας.

Μετά τη ανάγνωση της ανώμοτης δήλωσης του κατηγορουμένου, ο Γιάννης Πολυχρόνης συνήγορος υπεράσπισης του Καλλή Αντωνίου κάλεσε ενώπιον του Κακουργιοδικείου πέντε μάρτυρες υπεράσπισης.

Με το τέλος της σημερινής διαδικασίας η Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου όρισε την 3η και 6η Φεβρουαρίου ως ημερομηνίες για συνέχιση της υπόθεσης και αναμένεται να καταθέσουν μεταξύ άλλων ιδιώτης εμπειρογνώμονας σε θέματα βαλλιστικής και πυροβόλων όπλων και ο ιατροδικαστής Πανίκος Σταυριανός.

Σημειώνεται ότι ο Καλλής Αντωνίου είχε αρνηθεί την κατηγορία για απόπειρα φόνου του Παναγιώτη Σολωμού, με αποτέλεσμα να διεξαχθεί ενώπιον του Κακουργιοδικείου ακροαματική διαδικασία η οποία ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο όταν το τριμελές Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου πραγματοποίησε αυτοψία στη σκηνή στην αγροτική περιοχή στο Αυγόρου όπου σύμφωνα με το κατηγορητήριο διαπράχθηκε η απόπειρα φόνου.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015 ενώ ο Παναγιώτης Σολωμού οδηγούσε το τρακτέρ του σε χωματόδρομο και κατευθυνόταν προς το χωράφι του που βρίσκεται πίσω από την Τεχνική Σχολή Αυγόρου, δέχθηκε πισώπλατα ένα πυροβολισμό, που τον έπληξε στη δεξιά κροταφική χώρα, στη δεξιά ωμοπλάτη και στη ράχη.

Παρά τα τραύματα του, ο Σολωμού τηλεφώνησε στον γιο του ο οποίος πήγε στη περιοχή τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, ενώ προτού χάσει τις αισθήσεις του κατονόμασε τον Αντωνίου ως το άτομο που τον πυροβόλησε.

Ο Αντωνίου συνελήφθη το βράδυ της 9ης Νοεμβρίου και όταν οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση λέγοντας ότι τη συγκεκριμένη ημέρα δεν βγήκε καθόλου από το σπίτι του.

Πηγή: ΚΥΠΕ