Φεύγουν 712 και ζητούν να προσλάβουν 650

a 3 Ειδήσεις
a 66 Ειδήσεις
Ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος εξέφρασε τον προβληματισμό του γιατί, όπως εξήγησε, ενώ «από τη μια η κυβέρνηση κάνει λόγο για παγοποίηση των προσλήψεων στο δημόσιο έτσι ώστε να μειώνεται ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων κατά 1000 άτομα το χρόνο, από την άλλη ζητά την πρόσληψη κι άλλων υπαλλήλων»… 

«Από τη μια μας λένε ότι το 2012 θα αφυπηρετήσουν 712 υπάλληλοι και μας ζητούν να προσλάβουμε ακόμη 650» είπε και διερωτήθηκε πως θα μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων κατά 1000 άτομα μέσα στο 2012.

«Δεν ξέρουμε αν στο τέλος του χρόνου θα έχουμε να πληρώσουμε αυτούς τους δημοσίους υπαλλήλους που εργοδοτούμε και η Κυβέρνηση θέλει να προσλάβει κι άλλους» πρόσθεσε, αναφέροντας ωστόσο πως σε κάποιους τομείς μπορεί να εξεταστεί το κατά πόσο υπάρχουν ιδιόμορφες συνθήκες που να δικαιολογούν εξαίρεση από την παγοποίηση των θέσεων.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθεί σήμερα η συζήτηση για τις νέες θέσεις εκτάκτου και μόνιμου προσωπικού στη Δημόσια Υπηρεσία».

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Πάμπος Παπαγεωργίου είπε ότι «όσον αφορά το θέμα των θέσεων που ζητείται η έγκριση τους για πλήρωση, υπάρχει μια παρεξήγηση. Δεν πρόκειται για αλλαγή της πολιτικής όσον αφορά το στόχο της μείωσης του αριθμού των απασχολούμενων στη δημόσια υπηρεσία. Ως επί τω πλείστον πρόκειται για πλήρωση θέσεων για τις οποίες υπάρχουν αφυπηρετήσεις».
«Αυτό είναι σημαντικό να λεχθεί για να μην υπάρχει εντύπωση ότι ξαφνικά θα μεγαλώσουμε ακόμη πιο πολύ τη δημόσια υπηρεσία», είπε.

Ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης είπε ότι «εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω γιατί ο Υπουργός Υγείας μέσα στα Χριστούγεννα κατηγόρησε τη Βουλή ότι έχει απογυμνώσει από νοσηλευτικό προσωπικό τα νοσοκομεία και ότι δεν μπορούν να στελεχωθούν ουσιώδεις υπηρεσίες στα νοσοκομεία μας και καθυστέρησε για τρείς μήνες να μας φέρει νομοσχέδιο στη Βουλή που να αφορά τη στελέχωση με νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων».

«Και μάλιστα να το φέρει αυτό το νομοσχέδιο μαζί με καμιά εκατοστή άλλες θέσεις οι οποίες αφορούν διευθυντές», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς κατά πόσο βλέπει να υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες, είπε ότι «βλέπω να επαναλαμβάνονται λάθη και παραλείψεις που έχουν οδηγήσει αυτό το κράτος σε μεγάλες καταστροφές».

Πηγή: iKypros