77 εκλογικά κέντρα στην επαρχία Αμμοχώστου για τις Δημοτικές Εκλογές

a 20 Δημοτικές Εκλογές 2016, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Τοπική Αυτοδιοίκηση
a 676 Δημοτικές Εκλογές 2016, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνολικά 1344 εκλογικά κέντρα θα λειτουργήσουν για τις Δημοτικές και Κοινοτικές Εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Εφόρου Εκλογών, στην επαρχία Αμμοχώστου θα λειτουργήσουν συνολικά 77 εκλογικά κέντρα, 48 για τις Δημοτικές και 29 για τις Κοινοτικές Εκλογές.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τους Δήμους και τις Κοινότητες της επαρχίας Αμμοχώστου, θα λειτουργήσουν τα πιο κάτω εκλογικά κέντρα:

Δήμος Παραλιμνίου: 16
Δήμος Αγίας Νάπας: 5
Δήμος Δερύνειας: 7
Δήμος Σωτήρας: 7
Δήμος Αμμοχώστου: 10
Δήμος Ακανθούς: 1
Δήμος Λύσης: 1
Δήμος Λευκονοίκου: 1

Όπως αναφέρεται, η διαλογή και η καταμέτρηση των ψήφων, για σκοπούς των Δημοτικών και Κοινοτικών εκλογών, θα γίνει στα κατά τόπους εκλογικά κέντρα, ευθύς αμέσως μετά τη λήξη της ψηφοφορίας, με εξαίρεση μεμονωμένες κάλπες κατεχομένων κοινοτήτων με μικρό αριθμό εκλογέων κατά κατεχόμενη κοινότητα, οι οποίες θα μεταφερθούν για διαλογή και καταμέτρηση σε ενιαίο κέντρο διαλογής, το οποίο θα λειτουργήσει στον χώρο του Υπουργείου Οικονομικών, στην Λευκωσία.

Σε κάθε Επαρχία, για σκοπούς επεξεργασίας και έκδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, θα λειτουργήσει Γραμματεία του οικείου Εφόρου, για τη συγκέντρωση και την κατάταξη των αποτελεσμάτων. Για όλους τους Δήμους/Κοινότητες της Επαρχίας Αμμοχώστου θα λειτουργήσει στο Γραφείο της Επαρχιακής Διοίκησης Αμμοχώστου, στο Παραλίμνι.

Πηγή: Φιλελεύθερος