Περιμένουν την προαγωγή για να αφυπηρετήσουν αμέσως μετά

23

Περίπου 1.1575 δημόσιοι υπάλληλοι αναμένουν την προαγωγή τους μετά το άνοιγμα, το οποίο είχε παγώσει εδώ και πέντε χρόνια μέχρι και το τέλος του 2016.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», οι περισσότεροι εξ αυτών, ωστόσο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναμένεται να αφυπηρετήσουν αμέσως μόλις εξασφαλίσουν την προαγωγή τους, προκειμένου να επωφεληθούν από όσα προβλέπει η νομοθεσία για τους συνταξιούχους.

Αυτό, ωστόσο, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση «βραχνά» για την Κυβέρνηση, η οποία μέσω της όλης διαδικασίας εκτιμά ότι θα καταφέρει να μειώσεις το συνολικό κόστος που θα προκύψει, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ αγγίζει τα 3,8 εκ.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων του Τμήματος Δημόσιας Υπηρεσίας και Προσωπικού (ΤΔΔΠ), φαίνεται ότι από την πλήρωση των κενών θέσεων προαγωγής που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, θα προκύψει επιπρόσθετο κόστος της τέξως του 2,7 εκ., ενώ από την πλήρωση θέσεων προαγωγής που θα κενωθούν, το ετήσιο κόστος που υπολογίζεται ότι θα προκύψει φτάνει το 1,1 εκ.

Οι μη ταυτόχρονη προαγωγή, όμως, για όλες τις θέσεις από την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ), αναμένεται να σώσει την κατάσταση, με το συνολικό κόστος να μην επιβαρύνει άμεσα τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι το κόστος προαγωγών θα είναι μικρότερο, λόγω των πρόωρων αφυπηρετήσεων.

Πηγή: SigmaLive